Νέου τύπου εμβόλια και προβληματισμοί

HeungSoon / pixabay
Θα ξεκινήσω με μια δήλωση, φυσικά και είμαι υπέρ των εμβολιασμων, ούτε αρνητής είμαι ούτε υπήρξα ποτέ στη ζωή μου, όμως αυτό δε σημαίνει ότι αφήνω να τρυπάνε ανεξέλεγκτα το σώμα μου. Εμβολιασμοί με μέτρο, όποτε και όταν χρειάζεται, όπως άλλωστε το ίδιο κάνω και με τα φάρμακα. Η πολυφαρμακία δεν κάνει ποτέ καλό.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Θυμόσαστε τις χαρακτηριστικές εικόνες με τους χορούς και τα πανηγύρια τότε με τη νίκη του Σύριζα και μετά με το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ που έγινε στη συνέχεια ΝΑΙ;

Ε, μια από τα ίδια ζούμε και τώρα. Νομίζω ότι η λογική έχει πάει περίπατο. Η μισή Ελλάδα πανηγυρίζει και σηκώνει το μανίκι περιμένοντας να τρυπήσουν το χέρι της τα μαγικά εμβόλια για να βγει από τη διαρκή καραντίνα.

Εμβόλια, νέου τύπου με πολύ μικρό χρόνο παραγωγής και δοκιμών και με άγνωστες επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό μετά από χρόνια. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά για τα αποτελέσματα των δοκιμών παρά μόνο στον τύπο.

Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη με πολλούς γιατρούς να μιλάνε για 100% ασφαλή εμβόλια αλλά και με πολλούς διακεκριμένους γιατρούς να εκφράζουν αμφιβολίες για την μη επικινδυνότητα του εμβολίου.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν έρευνες για παραδοσιακού τύπου εμβόλια με αδρανοποιημένο ιό που έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο αλλά μάλλον δεν θα μπορούν να αποτελέσουν επιλογή για τον πολίτη.

Αυτό που προξενεί εντύπωση όμως, είναι ότι οι υποστηρικτές των εμβολίων νέου τύπου μιλάνε για 100% ασφαλή εμβόλια με μηδενικές πιθανότητας παρενέργειας, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής και κατακεραυνώνουν κάθε έναν που θα τολμήσει να αμφιβάλει την αυθεντία τους ως ψεκασμένο, αρνητή εμβολίων κλπ.

Ψεκασμένος λοιπόν και ο Μακρόν και ο Γάλλος λοιμωξιολόγος καθηγητής πανεπιστημίου Perronne και χιλιάδες άλλοι που δεν βλέπουν ως 100% ασφαλή τα νέου τύπου εμβόλια όπως τα διαφημίζουν οι πολυεθνικές και οι υποστηρικτές τους. Ο σκεπτικισμός και η αμφιβολία που προξενούν οι διαδικασίες fast track που παρακάμπτουν πολλές από τις ασφαλιστικές δικλείδες, κατονομάζονται ως ψέκασμα και άρνηση εμβολίου.

Τι κι αν λέει κάποιος ότι δεν είναι αντίθετος με τον εμβολιασμό γενικά αλλά με τις σημερινές πρωτοφανείς πρακτικές που ελλοχεύουν μελλοντικούς κινδύνους. Αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας, αυτό το επικίνδυνο νέου τύπου απλοϊκό επιχείρημα, μοιράζει τον κόσμο σε αντίφες και φασίστες, υποστηρικτές των νέων εμβολίων και αρνητές και ψεκασμένους.

Φυσικά και δεν πάει έτσι, έτσι πάει μόνο σε φασιστικά καθεστώτα, στην εποχή των ναζί και της προπαγάνδας του Γκαίμπελς, μόνο εκεί μπορεί να σταθεί το επιχείρημα "αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας".
Φυσικά και δεν πάει έτσι, όταν λέει κάποιος "αφού δεν είσαι γιατρός δεν μπορείς να εκφράσεις γνώμη για τα νέου τύπου εμβόλια" την ίδια στιγμή που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το κινητό του και έχει γνώμη για το πόσο καλά και ασφαλή ή όχι είναι αν και δεν έχει σπουδάσει κάτι σχετικό με αυτά.

Δεν υπάρχουν αυθεντίες , αλάθητα, 100% ασφαλή προϊόντα. Πάντα υπάρχει η αστοχία, η πιθανότητα λάθους. Η επιστήμη πάει εδώ και εκατοντάδες χρόνια μπροστά κάνοντας λάθη και μαθαίνοντας από αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι 40 και οι 80 χιλιάδες ως δείγμα 3 μηνών για μαζικό εμβολιασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων με μόνιμα αποτελέσματα για το υπόλοιπο της ζωής τους αν δεν είναι επικίνδυνη πρακτική είναι πάρα πολύ επιπόλαιη τουλάχιστον.

Πολύ φοβάμαι, ότι πέρα από τα εμβόλια, αυτές οι εμμονικές συμπεριφορές που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να επιβάλλουν απόψεις παρά να κάνουν δημιουργικό διάλογο με επιχειρήματα οδηγούν σε έναν δεύτερο Μεσαίωνα όπου θα ποινικοποιείται κάθε αντίθετη άποψη με τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παίζουν σημαντικό ρόλο.

ΥΓ. Φυσικά και δεν θα μπεί κανένα τσιπάκι σε εμβόλιο όπως στα κατοικίδια, όμως αν εφαρμοστεί ηλεκτρονική ιχνηλάτηση του εμβολίου πάνω στο σώμα του εμβολιαζόμενου με μοναδικό κωδικό, τότε ανοίγουν κερκόπορτες για την ασφάλεια της ιδιωτικότητας και των ελευθεριών του πολίτη. Το ίδιο μοναδικό ψηφιακό υγειονομικό διαβατήριο φυσικά και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
https://www.scientificamerican.com/article/invisible-ink-could-reveal-whether-kids-have-been-vaccinated/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail