Πεφτοσυννεφάκηδες που έδωσαν τα πάντα στην Ιταλία, εξεπλάγησαν από τη φιλοτουρκική στάση της

Freepen.gr - «Οσον αφορά τη γείτονά μας εκ Δύσεως, την Ιταλία, υπήρχε ενόχληση στην Αθήνα για τη στάση της. Μόλις τον Ιούνιο που μας πέρασε οι δύο χώρες ήρθαν σε συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Παρ’ όλα αυτά, η Ιταλία δεν κράτησε καμία ισορροπία και έπαιξε καθαρά «Τουρκία». Και αυτό δεν άρεσε –τουλάχιστον– καθόλου» σημειώνει στο Θεωρείο της Καθημερινής ο Σταύρος Παπαντωνίου.

Και όχι απλά συμφωνία αλλά ύδωρ στην Ιταλία να ψαρεύει εντός της ελληνικής ΑΟΖ και μάλιστα ακόμη και μέσα στα δυνητικά χωρικά ύδατα των 6-12 ν.μ. σε βάρος των Ελλήνων αλιέων.

Είναι η ίδια χώρα που έχει βλέψεις (και) αυτή στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά ως επιτήδεια ουδέτερη συνασκείται πότε με ελληνικές και πότε με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, όπως στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Περίμεναν τίποτε διαφορετικό από την Ιταλία στην κυβέρνηση;Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.