Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι: Μιλούν για κατασκευασμένη ιστορία κατασκοπείας στο Καστελόριζο

Freepen.gr - Σε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του γραμματέα στο Τουρκικό Γενικό Προξενείο στη Ρόδο λόγω της κατηγορίας της κατασκοπείας προχώρησε το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας:

Καταδικάζουμε τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, Γραμματέα του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές σχετικά με ισχυρισμούς περί κατασκοπείας σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών σκαφών.

Στη διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη του προσωπικού μας, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις, καθώς και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Ανησυχούμε επίσης για τις δημοσιεύσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό, καθώς παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας και στοχεύουν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, καθώς και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους υπαλλήλους τους.

Τα απαραίτητα διαβήματα έγιναν στις ελληνικές αρχές σχετικά με την έρευνα που πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί από ορισμένους κύκλους πρόθυμους να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail