Αιγύπτιος διπλωμάτης: ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη απειλεί τη Βόρεια Αφρική!

Freepen.gr - Ο πρώην Αιγύπτιος πρεσβευτής στη Λιβύη, Χάνι Χαλάφ, εξήγησε τη σημασία για το Κάιρο να αποκαταστήσει τις γραμμές επικοινωνίας του με τη Δυτική Λιβύη, όπως φαίνεται από την πρόσφατη επίσκεψη αιγυπτιακής αντιπροσωπείας στην Τρίπολη την Κυριακή.

Στη συνέντευξή του, ο Χαλάφ δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για το Κάιρο να επικοινωνεί με πολιτικούς στην Τρίπολη. "Υπάρχει αιγυπτιακή επιθυμία να πάρει μπροστά αυτό το θέμα, υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης τουρκικής παρουσίας", ανέφερε. Επεσήμανε επίσης ότι το Κάιρο θέλει να ωθήσει τα αντιμαχόμενα μέρη να καταλήξουν σε διευθέτηση υπό την ηγεσία της Λιβύης για την κρίση.

Ο Χαλάφ επεσήμανε ότι η τουρκική παρέμβαση και οι γραπτές συμφωνίες με την Κυβέρνηση Εθνικής συμφωνίας (GNA) ώθησαν την Αίγυπτο να κάνει αυτό το βήμα.

Όσον αφορά τους τουρκικούς ναυτικούς ελιγμούς στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, είπε ότι "έχει επικίνδυνες συνειρμούς που πρέπει να ακολουθηθούν. Η Αγκυρα ανακοινώνει μέσω αυτής ότι είναι παρούσα και σκοπεύει να παραμείνει στη Λιβύη και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την Αίγυπτο, την Τυνησία και την περιοχή της Βόρειας Αφρικής.”

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail