Γυναίκα αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνήτης σε πυρηνικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Freepen.gr - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η Πλοίαρχος Amy Bauernschmidt θα αναλάβει τη διοίκηση του USS Abraham Lincoln (CVN 72), σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μια γυναίκα διοικητής θα οδηγήσει το πλήρωμα ενός από τους έντεκα πυρηνικά αεροπλανοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Η Bauernschmidt θα αναλάβει τη διοίκηση του USS Abraham Lincoln αυτό το καλοκαίρι, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης που απαιτείται σε θέματα πυρηνικής ενέργειας, αεροπορίας και ηγεσίας για τη διακυβέρνηση του σκάφους.

"Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που έχω επιλεγεί", δήλωσε η Bauernschmidt.

"Λατρεύω να καθοδηγώ ναυτικούς και παίρνω αυτή την ευθύνη εξαιρετικά σοβαρά".

Η Bauernschmidt ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως εκτελεστικός αξιωματικός σε αεροπλανοφόρο, θέση που κατείχε από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2019, επίσης στο Lincoln.

Η Bauernschmidt με καταγωγή από το Milwaukee του Ουισκόνσιν, αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών το Μάιο του 1994, την πρώτη τάξη αποφοίτησης στην οποία οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. Ορίστηκε ως ναυτικός αεροπόρος το 1996 και υπηρέτησε με αρκετές μοίρες ελικοπτέρων καθ ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Έχει προηγουμένως διοικήσει τους "Spartans" της μοίρας Ελικοπτέρων Ναυτικής Κρούσης (HSM) 70 και στο αμφίβιο αποβατικό USS San Diego (LPD-22).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail