Φυσικά προϊόντα που θα ηρεμήσουν τα νεύρα σας

JillWellington / pixabay
Η νευρικότητα είναι μια κατάσταση που μπορεί να συνοδεύεται από συμπτώματα άγχους, στρες, οξυθυμίας, ακόμη και από ταχυκαρδία. Σε αυτό το άρθρο, θα κάποια παρουσιάσουμε φυσικά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν στον έλεγχο των νεύρων σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να ζήσετε πιο ήρεμα, να ξεκουραστείτε καλύτερα και να διοχετεύσετε την ενέργειά σας σε πράγματα που είναι επωφελή για εσάς.

Χαμομήλι

Το αφέψημα χαμομηλιού είναι σίγουρα μια καλή επιλογή εάν αισθάνεστε νευρικοί. Αυτό το φυτό, που είναι αυτοφυές στην Ελλάδα, ηρεμεί τα νεύρα και ταυτόχρονα, βοηθά στην ανακούφιση από ήπιους πόνους. Η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη και ευχάριστη, και είναι απόλυτα χαλαρωτικό ένα φλιτζάνι χαμομήλι την ώρα που επιδίδεσαι σε κάποια αγαπημένη σου ασχολία, όπως για παράδειγμα ένα ποντάρισμα στο NetBet στοιχημα , την ιστοσελίδα που προσφέρει στους παίκτες μια κορυφαία στοιχηματική εμπειρία, τόσο στο σπίτι όσο και εκτός σπιτιού, μέσω του τάμπλετ ή του κινητού.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο χαμομηλιού για να αρωματίσετε το σπίτι σας. Εάν το αναμίξετε με ένα άλλο φυτικό λάδι όπως καρύδα, αμύγδαλο, ελιά, σουσάμι ή jojoba, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα ως λάδι μασάζ για να βοηθήσετε στην αύξηση της χαλάρωσης.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται ως φυσικό ηρεμιστικό από την αρχαιότητα. Εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν στα ζεστά λουτρά τους για να απολαύσουν το άρωμά του και, ταυτόχρονα, να επωφεληθούν από όλες τις ιδιότητές του.

Μπορείτε να φτιάξετε μικρές σακούλες από τούλι ή άλλο πορώδες ύφασμα και να τις γεμίσετε με λουλούδια λεβάντας. Είναι ιδανικά για τοποθέτηση στο μαξιλάρι σας ή στο νερό του μπάνιου σας.

Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας για πιο εύκολη χρήση ή τοπική εφαρμογή.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα πολύ αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στο μαγείρεμα. Είναι γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες. Είναι πολύ χρήσιμο για άτομα που υποφέρουν από πόνους στο στομάχι όταν βιώνουν καταστάσεις άγχους.

Μπορείτε να πιείτε ένα αφέψημα από βασιλικό ή απλά να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, ακατέργαστο βασιλικό σε σαλάτες, σάλτσες, κρέμες ή βινεγκρέτ. Επιπλέον, μπορείτε να ετοιμάσετε μια σάλτσα πέστο και να την καταψύξετε, ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όποτε τη χρειαστείτε.

Περγαμόντο

Το αιθέριο έλαιο περγαμόντου, το οποίο χρησιμοποιείται σε κολόνιες και αρώματα, λαμβάνεται από το φλοιό αυτού του πικρού φρούτου. Ξεχωρίζει ανάμεσα στα εσπεριδοειδή χάρη στο αναζωογονητικό του άρωμα που συμβάλλει στην αίσθηση χαράς και ευεξίας.

Αυτό το αιθέριο έλαιο μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ήπια νευρικότητα με φυσικό τρόπο. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά ως άρωμα ή να το προσθέσετε στο μαλακτικό ρούχων ή το αποσμητικό χώρου.

Ρίγανη

Στην εποχή μας η ρίγανη είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό σε όλο τον κόσμο, αν και παλιότερα χρησιμοποιείτο μόνο στη λεκάνη της Μεσογείου, από όπου και προέρχεται. Στην ιατρική της αρχαιότητας, η ρίγανη χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως χωνευτικό φάρμακο και επίσης ως φυσικό αντιβιοτικό. Σήμερα, η ρίγανη καταναλώνεται σε πολλές χώρες λόγω της υπέροχης γεύσης που προσδίδει στα τρόφιμα.

Το αφέψημα ρίγανης είναι μια εξαιρετική φυσική λύση για την καταπράυνση της νευρικότητας, του άγχους ή του στρες, με προοδευτικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες. Εάν επιλέξετε να τη χρησιμοποιήσετε σε μορφή αιθέριου ελαίου, μπορείτε να το συνδυάσετε με λάδι λεβάντας για να αυξήσετε τα χαλαρωτικά του αποτελέσματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail