Βρετανός υπουργός Αμυνας: Το Bayraktar TB2 της Τουρκίας αποτελεί "πραγματική απειλή"

Freepen.gr - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας, το Bayraktar TB2, είναι υπεύθυνο για την καταστροφή εκατοντάδων τεθωρακισμένων οχημάτων και ακόμη και συστημάτων αεράμυνας στη Συρία, τη Λιβύη, μεταξύ άλλων, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας.

Το Bayraktar TB2 έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει "πραγματικές προκλήσεις για τον εχθρό", ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε ένα webinar που πραγματοποιήθηκε από το Βρετανικό think tank, Royal United Services Institute for Defense and Security Studies (RUSI).

Το Bayraktar TB2 της Τουρκίας, ένα μεσαίου υψομέτρου, μεγάλης εμβέλειας τακτικό μη επανδρωμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης. Η χώρα έχει επίσης χρησιμοποιήσει τα drones στις επιχειρήσεις της κατά των δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων στη γειτονική Συρία και το Ιράκ.

"Το TB2 και τα συνοδευτικά πυρομαχικά του συνδυάζουν τεχνικές ικανότητες με μια οικονομική προσιτότητα που σημαίνει ότι οι διοικητές τους μπορούν να ανεχθούν κάποια φθορά ενώ συνιστούν πραγματικές προκλήσεις στον εχθρό", δήλωσε ο επικεφαλής άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail