Τριπλή επιτυχία για την Τουρκία που δίνει τα Anka στην Τυνησία με γεωπολιτικό χτύπημα στη Γαλλία

 

Η Τυνησία υπέγραψε συμφωνία αγοράς προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία.

Από: echedoros-a.gr

Η αγορά αναφέρεται σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, θωρακισμένα οχήματα, μεταφορείς αρμάτων μάχης, οπτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Η αγορά, σύμφωνα με την ‘αραβική Άμυνα’, θα εξασφαλίσει τον έλεγχο από την Τυνησία των συνόρων της με τη Λιβύη και τη παρακολούθηση τυχόν απόπειρες παραβίασης των συνόρων.

 
Η σημασία της συμφωνίας


Η συμφωνία είναι σημαντική για την Τουρκία γιατί:

Πρώτον,

Η Τουρκία πουλάει για πρώτη φορά το  οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου Anka, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους και έχει δοκιμαστεί στη φύλαξη των τουρκο-συριακών συνόρων.

 Δεύτερον,

Μεγάλη είναι πολιτική σημασία, καθώς η Τουρκία παρακάμπτει τη Γαλλία με αυτήν τη συμφωνία. Η Γαλλία, η οποία βλέπει τη βόρεια Αφρική ως περιοχή επιρροής της, δεν αισθάνεται άνετα με αυτήν τη συμφωνία.

Τρίτον,

Η Τουρκία με αυτή τη συμφωνία ανοίγει την θύρα για άλλες παραγγελίες από τις χώρες του Μαγκρέμπ, που είναι ένας από τους στόχους της Άγκυρας.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.