Οι γερόλυκοι ανανεώνονται: Το πρώτο αναβαθμισμένο Akula-1 ξανάπεσε στο νερό!

Freepen.gr - Η Ρωσία καθέλκυσε το πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Ακούλα 1 (σχέδιο 971), K-328 Leopard στο Severodvinsk μετά τον εκσυγχρονισμό του. Το K-328 Leopard ξεκίνησε να ναυπηγείται στο Sevmash στις 26 Οκτωβρίου 1988 και τέθηκε σε υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 1993.

Το Leopard έγινε το πρώτο σκάφος τρίτης γενιάς που υποβλήθηκε σε μεσαία επισκευή και βαθύ εκσυγχρονισμό στο ναυπηγείο Zvezdochka στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του Ναυτικού, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Αντικαταστάθηκαν τα εποχούμενα ηλεκτρονικά, τα συστήματα ελέγχου, οι επικοινωνίες, η πλοήγηση, η υδροακουστική και το BIUS. Επιπλέον μειώθηκε η ακουστική υπογραφή του.

Το υποβρύχιο επιπλέον φέρει πυραύλους κρουζ Kalibr, τον ίδιο πυραύλο που έπληξε πρόσφατα έναν στόχο στα 1.000 χλμ απόσταση.

Τα περισσότερα υποβρύχια του σχεδίου 971 τέθηκαν σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 — αρχές της δεκαετίας του 1990. Η κατηγορία πήρε το όνομα Ακούλα που ήταν και το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης αυτής που ναυπηγήθηκε το 1983-84.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail