Θρόμβος στο πόδι: 5 τροφές που τον προλαμβάνουν

Οι θρόμβοι είναι συμπαγείς μάζες αίματος, οι οποίες σχηματίζονται στα αιμοφόρα αγγεία. Εάν αποσπαστούν από αυτά, είναι πιθανό να κατευθυνθούν στους πνεύμονες και να προκληθεί πνευμονική εμβολή.

Μπορείτε να προλάβετε τον σχηματισμό θρόμβων με την κατάλληλη διατροφή.

Δείτε 5 τροφές που προλαμβάνουν τον σχηματισμό θρόμβων:

- Το πιπέρι Καγιέν είναι πλούσιο σε σαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση.
- Ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, όπως είναι ο σολομός, ο τόνος και η πέστροφα, μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα και προλαμβάνουν τον σχηματισμό θρόμβων.
- Η κανέλα έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση, μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Η μακροπρόθεσμη κατανάλωσή της ωστόσο, είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι.
- Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πολυφαινόλες, που προλαμβάνουν τον σχηματισμό θρόμβων και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
- Το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής και χαλαρώνει τους μυς.

Πηγή: food.ndtv.com - Από: onmed.gr

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.