Μετά τον 5ο Σκορπιό, έπεσε στο νερό κι η ινδική φρεγάτα στελθ Himgiri!

Freepen.gr - Η φρεγάτα stealth Himgiri του Ινδικού Ναυτικού-το δεύτερο από τα τρία πλοία του έργου 17A που κατασκευάστηκαν στο Garden Reach Shipbuilders and Engineers Limited (GRSE), καθελκύστηκε τη Δευτέρα στα νερά του ποταμού Hoogly.

Το τελευταία διάστημα τα εξοπλιστικά νέα είναι αρκετά από την Ινδία. Υπενθυμίζουμε την καθέλκυση του πέμπτου υποβρυχίου τύπου Scorpene, τη δοκιμή του φονικού βλήματος BrahMos και την πρόοδο των εργασιών στο υπό ναυπήγηση νέο αεροπλανοφόρο της χώρας.

Η σύμβαση για το έργο 17A ή φρεγάτες κατηγορίας Nilgiri για το ινδικό ναυτικό υπογράφηκε με δύο ναυπηγεία, τα Mazagon Dock και GRSE (ναυπηγοί και μηχανικοί της Garden Reach) τον Φεβρουάριο του 2015. Τέσσερις από τις φρεγάτες θα κατασκευαστούν από την Mazagon Dock Ltd στη Βομβάη και τρεις από την GRSE στην Καλκούτα. Η τελετή κοπής χάλυβα πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2017, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της κατασκευής. Το πρώτο πλοίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Η φρεγάτα 17Α θα ενσωματώσει τα τελευταία χαρακτηριστικά μυστικότητας. Θα έχουν ένα καλυμμένο κατάστρωμα πρόσδεσης και ο αριθμός των κεραιών στο πλοίο θα μειωθεί με τη χρήση ραντάρ EL/M-2248 MF-STAR AESA. Η P17A θα διαθέτει επίσης καλύτερη σταθεροποίηση ρολού και ένα διακριτικό οπτικό προφίλ.

Η φρεγάτα 17Α θα κατασκευαστεί με τη χρήση Ινδικού χάλυβα και θα είναι εφοδιασμένη με όπλα και αισθητήρες μαζί με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλατφόρμας. Τα όπλα θα αποτελούνται από BrahMos SSM, LRSAM (διαμόρφωση προς τα εμπρός και προς τα πίσω) με ραντάρ MF STAR, ινδικά σόναρ και εκτοξευτή βαρέων τορπιλών δύο τριπλών σωλήνων.

Η φρεγάτα 17Α θα έχει μήκος 149 μ., εκτόπισμα 6.670 τόνων και πλήρωμα 226 ατόμων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail