Τουρκία: Στοχεύουμε με Ιταλία διμερή όγκο εμπορίου 30 δις δολάρια

Freepen.gr - Τουρκία και Ιταλία σκοπεύουν να επιτύχουν διμερή όγκο εμπορίου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα σημερινά 20 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Πέμπτη η Τουρκάλα υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκκάν και μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Η Ιταλία αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο, ο οποίος αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό για τα τουρκικά προϊόντα και είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας για τη χώρα, δήλωσε η Ρουχσάρ Πεκκάν στη συνεδρίαση της Μεικτής οικονομικής και εμπορικής Επιτροπής (JETCO).

Η Τουρκία βλέπει επίσης την Ιταλία ως στρατηγικό εταίρο στις αμοιβαίες επενδύσεις, πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει έναν νέο και υψηλής ειδίκευσης πληθυσμό, ανέφερε ότι η χώρα προχωρά στους τομείς της καινοτομίας, της προστιθέμενης αξίας και του σχεδιασμού.

"Αυτό σημαίνει κοινές επενδυτικές, επιχειρηματικές και εμπορικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς για ιταλικές και τουρκικές επιχειρήσεις", πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης της JETCO συζητήθηκαν επίσημα και τεχνικά θέματα από τους συμμετέχοντες.

Ο Nail Olpak, πρόεδρος του τουρκικού Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK), δήλωσε ότι είναι σημαντικό να επικαιροποιηθεί η Τελωνειακή Ένωση της ΕΕ.

Πρόσθεσε: "ενώ ελπίζουμε επίσης για κάποιο είδος ανάπτυξης σε αυτό το θέμα, ανησυχούμε επίσης για τη συζήτηση για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην ατζέντα της ΕΕ.

Μπορούμε να συνεργαστούμε σε τρίτες χώρες με τους Ιταλούς φίλους μας που κάνουν επιχειρήσεις αναλαμβάνοντας έργα εκτός Ιταλίας στον τομέα των συμβάσεων."

Μετά τη συνάντηση, υπογράφηκε το δεύτερο πρωτόκολλο της JETCO.

Εσείς ακόμη περιμένετε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail