Ιδιωτική εταιρεία αγοράζει 29 F-16 από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ

Freepen.gr - Η Top Aces, που λειτουργεί διεθνώς ένα στόλο ιδιόκτητων τακτικών αεροσκαφών, φέρεται ότι επίκειται να αγοράσει F-16 Fighting Falcon μαχητικά αεροσκάφη από το Ισραήλ, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το defence-blog.com.

Πολλαπλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συμφωνία για την αγορά 29 αεροσκαφών που έχουν χρησιμοποιηθεί από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Aces επιβεβαίωσαν ότι η εταιρεία αναζητά να αγοράσει μια παρτίδα μαχητικών 4ης γενιάς και έχει ήδη λάβει έγκριση για να αποκτήσει και να εισάγει έως και 29 F-16 από μια άγνωστη χώρα.

"Το F-16 είναι πραγματικά η πλατφόρμα ανάπτυξης μας για το μέλλον, ειδικά για την προηγμένη εκπαίδευση αντιπάλων", δήλωσε ο Paul Bouchard, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. "Είναι το πιο παραγωγικό αεροσκάφος  στο δυτικό κόσμο. Είναι το αντίπαλο αεροσκάφος της επιλογής μόνο λόγω των χαρακτηριστικών απόδοσής του. Πρόκειται για αεροσκάφος τέταρτης γενιάς, οπότε από την άποψη της αρχιτεκτονικής του αεροσκάφους, μπορεί να εξοπλιστεί και να διαμορφωθεί με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους. . . . Και είναι επίσης επεκτάσιμο δεδομένου ότι χτίστηκαν περισσότερα από 4.000 F-16. Είναι ακόμα ένα αεροσκάφος παραγωγής. Έχει μεγάλη υπάρχουσα υποστήριξη όσον αφορά τη διατήρηση".

Σύμφωνα με το περιοδικό Skies magazine, εάν επιβεβαιωθεί η συμφωνία με το Ισραήλ, τα F-16 θα προστεθούν στους σημερινούς στόλους των Dornier Alpha Jets και Douglas A-4 Skyhawks.

Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία βοηθά στην εκπαίδευση πληρωμάτων από την Πολεμική Αεροπορία και παρέχει υπηρεσίες αεροπορικής εκπαίδευσης κι υποστήριξης στόλου.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είχε ήδη προσπαθήσει να πουλήσει 12 F-16 μαχητικά αεροσκάφη Barak στην Κροατία, αλλά στη συμφωνία ασκήθηκε βέτο από τους Αμερικανούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail