283.460 λιγότερους ανέργους «μέτρησε» η ΕΛΣΤΑΤ τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 από τον ΟΑΕΔ!

Tumisu / pixabay
Ιδού τα στοιχεία που ανακοίνωσαν ΟΑΕΔ-ΕΛΣΤΑΤ!

Σοκάρουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Σεπτέμβριο του 2020!

Όπως φαίνεται από τον Πίνακα στη σελ. 4 της Έκθεσης του ΟΑΕΔ που παρατίθεται κατωτέρω και επισημαίνει η ΕΝΥΠΕΚΚ, το σύνολο εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020 ανήλθε σε 1.030.411 ανθρώπους (ποσοστό 22,2%), δηλαδή 978.895 αναζητούντες εργασία και 51.516 που δεν αναζητούν εργασία!!

Το επισήμως αυτό καταγεγραμμένο νούμερο είναι σοκαριστικό!

Θλιβερή είναι και η διαπίστωση-ομολογία του Οργανισμού στη σελ. 5 της Έκθεσης (που προκύπτει και από τον παραπάνω Πίνακα 1) ότι, από τους 1.030.411 ανέργους, δικαιούχοι επιδότησης τον Σεπτέμβριο ήταν ΜΟΝΟ 155.130, ενώ εν τέλει πληρώθηκαν 90.459 άνθρωποι. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Το σύνολο του αριθμού των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης ανέρχεται σε 90.459 άτομα.». Οι υπόλοιποι άνεργοι με τις οικογένειές τους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!!

Δυσάρεστη έκπληξη επίσης, για άλλη μια φορά, αποτελεί και η απόκλιση των ανωτέρω στοιχείων του ΟΑΕΔ από τα στοιχεία τής Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)! Σύμφωνα με τον Πίνακα 1 (σελ. 2) της Έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ που παραθέτουμε, οι άνεργοι τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 ανήλθαν σε 746.951 ανθρώπους (ποσοστό 16,1%)!

Έτσι, για τον ίδιο μήνα (Σεπτέμβριος 2020), ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε 283.460 περισσότερους ανέργους συμπολίτες μας από όσους καταμετρά η ΕΛΣΤΑΤ, αφού οι δύο κρατικοί Οργανισμοί αποκλίνουν κατά 6 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες (6,1%)!!

Αυτή η μεγάλη απόκλιση των δύο Οργανισμών, δηλαδή ποσοστό 22,2% για τον ΟΑΕΔ και 16,1% για την ΕΛΣΤΑΤ είναι προκλητική!

Το ποσοστό που δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ (22,2% επί του ενεργού πληθυσμού) αποτελεί πολύ υψηλό ποσοστό στη μεταπολιτευτική Ελλάδα!! Πολύ περισσότερο που όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πραγματικοί άνεργοι, όσοι δηλαδή δεν δύνανται να καταγραφούν από τον ΟΑΕΔ λόγω της αδήλωτης-«μαύρης» εργασίας, αυξάνουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ποσοστά!!

Με τα στοιχεία αυτά αλλά και με παλαιότερες Εκθέσεις του, ο ΟΑΕΔ ουσιαστικά διαψεύδει τόσο την ΕΛΣΤΑΤ όσο και το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση που με περίσσια θράσους διακηρύσσουν ότι με τα μέτρα της αναστολής εργασίας της «συν-εργασίας» έχουν δήθεν πετύχει να «φρενάρουν» την ανεργία.

Εξάλλου, όπως ομολογεί ο ΟΑΕΔ στη σελίδα 17 της Έκθεσής του και όπως προκύπτει από τον Πίνακα 6α και το Διάγραμμα 5α, «έχουμε αύξηση των εγγεγραμμένων με διάρκεια ανεργίας μεγαλύτερη ή ίση των 12 μηνών από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σε 37.511 άτομα και με ποσοστιαία μεταβολή 6,93%.».

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν πρώτο τους μέλημα την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές και όχι τις οικογένειες των ανέργων, ακόμη και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης!

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση θα ανοίξει τα μαγαζιά ενόψει εορτών για να «τονωθεί η αγορά», ενώ, υπό την απειλή τρίτου κύματος της πανδημίας το νέο έτος, ολοκληρώνεται η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και καταργούνται θεσμοί δεκαετιών από το Εργατικό, Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό Δίκαιο.

Ο λαός μας, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, οδηγείται σε βίαιη φτωχοποίηση για πολλά ακόμη χρόνια!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail