Περιβαλλοντική καταστροφή με τουρκική υπογραφή: Περί τα 280.000 ελαιόδενδρα ξεριζώθηκαν στο Αφρίν

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του κόβουν πολλά από τα ελαιόδεντρα που ανήκουν στους ντόπιους του Αφρίν και παίρνουν μερικά από αυτά στην Τουρκία ξεριζώνοντας τα δέντρα, γράφει το πρακτορείο Firat.

Η μισθοφορική ομάδα al-Hamzat έχει κόψει 900 ελαιόδεντρα στην περιοχή Mabata του Afrin. Τα ελαιόδεντρα που ανήκουν σε δύο κατοίκους της περιοχής που ονομάζονται Mihemed Şêx Hemûd και Ehmed Kêfo αφαιρέθηκαν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ενώ υπάρχουν 18 εκατομμύρια ελαιόδεντρα στην Αφρίν, εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα κόπηκαν ή κάηκαν μετά την κατάληψη της περιοχής από το τουρκικό κράτος. Τα υπόλοιπα κατασχέθηκαν από τους εισβολείς και οι ιδιοκτήτες ελαιόδεντρων που μπορούσαν να παράγουν κρατήθηκαν για λύτρα.

Βάσει αβέβαιων στοιχείων, εκτιμάται ότι το τουρκικό κράτος κατοχής έχει κόψει μέχρι στιγμής 280 χιλιάδες δέντρα μερικά από τα οποία ξεριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν λαθραία στην Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail