Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός κλείνει λόγω κυβερνητικής πίεσης μετά από 26 ημέρες εκπομπής

Freepen.gr - Ο ιδιωτικός τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Olay TV έκλεισε την Παρασκευή, μόλις 26 ημέρες μετά την έναρξη εκπομπής, λόγω έντονων πιέσεων από την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον αρχισυντάκτη Süleyman Sarılar, αναφέρει το turkishminute.com.

Το Olay TV, που βγήκε στον αέρα στις 30 Νοεμβρίου, ανήκει στον Τούρκο επιχειρηματία Cavit Çağlar, ο οποίος προηγουμένως υπηρέτησε ως υπουργός κρατικών τραπεζών, και τον Hüseyin Köksal, ο οποίος είναι επίσης ο κάτοχος άδειας του σταθμού.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής την Παρασκευή, ο Sarılar δήλωσε ότι ο Çağlar είχε επισημάνει την κυβερνητική πίεση ως τον λόγο για το κλείσιμο και ότι ο Köksal αναζητούσε έναν άλλο σταθμό για να αγοράσει.

"Ο Çağlar, ο οποίος κατέχει τα δικαιώματα εκπομπής του καναλιού, μας είπε ότι είχε υποστεί μεγάλη πίεση από την κυβέρνηση και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Είπε ακόμη ότι είχε παρουσιαστεί με μια λίστα ανθρώπων για να αντικαταστήσει όλους μας και να προωθήσει την Olay TV με ένα νέο προσωπικό", δήλωσε ο Sarılar.

"Όλοι γνωρίζουν ποιο γραφείο στην Τουρκία θα φιμώσει και θα πιέσει ένα τηλεοπτικό κανάλι που μόλις άρχισε να εκπέμπει στις 30 Νοεμβρίου και που επιδίωξε μια ουδέτερη δημοσιογραφία εν μέσω του εξαιρετικά πολωμένου κλίματος της χώρας", πρόσθεσε.

"Νομίζω ότι η αίσθηση της δημοσιογραφίας και της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, η οποία αποσκοπούσε στην ίση μεταχείριση των ανθρώπων από διαφορετικά πολιτικά κόμματα και θρησκείες, ενόχλησε μεγάλο αριθμό ανώτερων αξιωματούχων. Ο κ. Köksal αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία του με τον Çağlar, καθώς όλοι καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε με αυτή τη συντακτική στάση", δήλωσε ο Sarılar.

Το Olay TV έκλεισε το σήμα του μετά τη δήλωση του Sarılar.

Εν τω μεταξύ, ο Çağlar μίλησε στο φιλοκυβερνητικό Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören (DHA), λέγοντας ότι αυτό που οδήγησε στο κλείσιμο ήταν μια διαφορά απόψεων μεταξύ του ιδίου και του Köksal σχετικά με τις πολιτικές του δικτύου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail