Η αεροδιαστημική δύναμη της Ρωσίας παραλαμβάνει 22 Su-57 μέχρι τα τέλη του 2024

Μarina Lystseva / ΤΑSS
Freepen.gr - Μέχρι το 2028, θα παραδοθούν 76 Su-57s στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα πριν από το 2025 μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, συμπεριλαμβανομένων 22 μαχητικών πέμπτης γενιάς Su-57, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ

"Όσον αφορά τα αεροσκάφη, οι πρόωρες παραδόσεις 94 αεροπλάνων και ελικοπτέρων προβλέπονται μέχρι το τέλος του 2024, συμπεριλαμβανομένων 22 μαχητikών Su-57, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί σε 76 μέχρι το 2028", επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας.

Ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου ότι ο πρώτος σειριακός μαχητής Su-57 με τον κινητήρα πρώτου σταδίου θα φτάσει για την αεροδιαστημική δύναμη της Ρωσίας μέχρι τα τέλη του 2020, ενώ τα πρώτα Su-57 με τον προηγμένο κινητήρα δευτέρου σταδίου θα συναρμολογηθούν το 2022.

Το Su-57 είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους εναέριων, επίγειων και ναυτικών στόχων. Το Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι ικανό να αναπτύξει υπερηχητική ταχύτητα κι εφοδιασμένο με τον πιο προηγμένο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού υπολογιστή (ο λεγόμενος ηλεκτρονικός δεύτερος πιλότος), το σύστημα ραντάρ απλώνεται σε όλο το σώμα του και κάποιες άλλες καινοτομίες, ειδικότερα, οπλισμό τοποθετημένο μέσα στην άτρακτο του.

Το Su-57 πέταξε στον ουρανό για πρώτη φορά στις 29 Ιανουαρίου 2010. Σε σύγκριση με τους προκατόχους του, συνδυάζει τις λειτουργίες ενός αεροπλάνου επίθεσης και ενός μαχητικού αεροσκάφους ενώ η χρήση σύνθετων υλικών και τεχνολογιών καινοτομίας και η αεροδυναμική διαμόρφωση του μαχητικού εξασφαλίζουν το χαμηλό επίπεδο ανίχνευσης από ραντάρ.

Ο οπλισμός του αεροπλάνου θα περιλαμβάνει υπερηχητικούς πυραύλους. Το Su-57 έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε συνθήκες μάχης στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail