Κόσμος 2020: Αύξηση χρέους 21 τρισ. δολ. και τα ελλείμματα… συνεχίζονται

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν υποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία κατά 40% σε μόλις μισό χρόνο, καθώς για κάθε δολάριο εκτύπωναν 40 σεντς.

Κατά σχεδόν 21 τρισ. δολάρια αυξήθηκε το χρέος παγκοσμίως το 2020, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της JP Morgan (αφού ακόμη δεν έχει κλείσει το έτος), με το μεγαλύτερο εξ αυτών να εκδίδεται στο πρώτο εξάμηνο (14 τρισ.).

Όπως γράφει η JP Morgan στην ετήσια αναδρομή της, η πιο εντυπωσιακή αύξηση το 2020 ήταν στο συνολικό οφειλόμενο χρέος, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη ισχυρή έκδοση ομολόγων.
Από αυτό το σύνολο, η έκδοση των ομολόγων αντιστοιχεί σε περίπου 13 τρισ. δολάρια αντανακλώντας μια σημαντική αύξηση των ελλειμμάτων της κυβέρνησης και τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να εξομαλύνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας, και τα υπόλοιπα είναι ένας συνδυασμός τραπεζικών δανείων, τίτλων μικρότερης διάρκειας όπως γραμματείων και άλλων μη εμπορεύσιμων χρεών.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι με την εκτύπωση fiat νομισμάτων, οι κεντρικές τράπεζες έχουν υποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία κατά 40% σε μόλις μισό χρόνο, καθώς για κάθε δολάριο εκτύπωναν 40 σεντς.

Από: iskra.gr

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.