Όπως πριν 2.000 χρόνια, έτσι και τώρα "ρωμαϊκή φρουρά" φυλά τον Χριστό μέσα στον τάφο Του

Η εικόνα των ιερών ναών οι οποίοι φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εμποδίζοντας το χριστεπώνυμο πλήθος να προσέλθει στον οίκο του Θεού δεν μπορεί παρά να μας θυμίζει σκηνές από την Αγία Γραφή όταν οι Ρωμαίοι στρατιώτες φρουρούσαν τον τάφο του Χριστού. 

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζουμε σχετικά στο Ευαγγέλιο:

Τῇ ἐπαύριον, ἥτις ἐστὶ μετὰ τὴν Παρασκευήν, συνήχθησαν οἱ Ἀρχιερεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι πρὸς Πιλᾶτον, λέγοντες· Κύριε, ἐμνήσθημεν ὅτι ἐκεῖνος ὁ πλάνος εἶπεν, ἔτι ζῶν· Μετὰ τρεῖς ἡμέρας ἐγείρομαι. Κέλευσον οὖν ἀσφαλισθῆναι τὸν τάφον ἕως τῆς τρίτης ἡμέρας· μήποτε ἐλθόντες οἱ Μαθηταὶ αὐτοῦ νυκτὸς, κλέψωσιν αὐτὸν, καὶ εἴπωσι τῷ λαῷ· ὅτι ἠγέρθη ἀπὸ τῶν νεκρῶν· καὶ ἔσται ἡ ἐσχάτη πλάνη χείρων τῆς πρώτης. Ἔφη δὲ αὐτοῖς ὁ Πιλᾶτος· Ἔχετε κουστωδίαν· ὑπάγετε, ἀσφαλίσασθε ὡς οἴδατε. Οἱ δὲ πορευθέντες ἠσφαλίσαντο τὸν τάφον, σφραγίσαντες τὸν λίθον, μετὰ τῆς κουστωδίας.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν η Αγία Τράπεζα που είναι μέσα σε κάθε ναό συμβολίζει τον τάφο του Κυρίου ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν σφραγισμένος με ένα μεγάλο λίθο και την παρουσία της Ρωμαϊκής φρουράς, αναστήθηκε με το λίθο να έχει μετακινηθεί μπροστά στα έκθαμβα μάτια της κουστωδίας.

Κάτι αντίστοιχο βλέπουμε και σήμερα. Απλά στη θέση της Ρωμαϊκής φρουράς βρίσκονται πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, τις οποίες έστειλαν αυτοί που ορκίστηκαν στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Οι πολίτες σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία μπορούν να συνωστίζονται σε ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και διάφορες υπηρεσίες, αλλά δεν μπορούν με τάξη και μέτρα να προσέρχονται στους ναούς να πάρουν δύναμη.

Η ιστορία συνηθίζει να επαναλαμβάνεται. Τότε κύλησε ο λίθος και ο Χριστός εξήλθε νικητής. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Ας μην έχει κανείς καμία αμφιβολία. Για αυτό ας μην ξεχνούν ορισμένοι αυτό που όπως είπε ο Απόστολος Παύλος μέσα από τη δική του εμπειρία στο δρόμο για τη Δαμασκό, φοβερόν το εμπέσειν εις χείρας Θεού ζώντος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail