Οι 20 τροφές που μειώνουν τα επίπεδα ουρικού οξέος (βίντεο)

 

Το ουρικό οξύ παράγεται στον οργανισμό κατά τον μεταβολισμό των πουρινών, τμήματος των πρωτεϊνών των τροφών.

Από: onmed.gr

Αν αυξηθεί πολύ το ουρικό οξύ στο αίμα παρουσιάζεται μία κατάσταση που λέγεται υπερουριχαιμία.

Η υπερουριχαιμία ευθύνεται για το 5-10% των λίθων στο ουροποιητικό και μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα.

Η ουρική αρθρίτιδα, σε οξεία ή χρόνια μορφή, εμφανίζεται με μορφή φλεγμονής και πόνου στα άκρα, κυρίως στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού (ποδάγρα).

Εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 35 ετών και προσβάλει κυρίως τους άνδρες, μετά την εμμηνόπαυση όμως, τα επίπεδα ουρικού οξέως αυξάνονται και στις γυναίκες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να ρίξετε τα επίπεδα ουρικού οξέος:


Πηγή: Bestie
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.