Η Τουρκία κοινός παρανομαστής των σεναρίων που προβλέπει η ΜΕΔΟΥΣΑ 10

Με τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συμμετέχουν για πρώτη φορά στην κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η Μέδουσα 10 εισέρχεται στην τελική της φάση.

Η Μέδουσα 10 λαμβάνει χώρα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας είναι η πρώτη φορά από το 2015 που η πολυεθνική άσκηση περιλαμβάνει μία τόσο ευρεία γκάμα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο στρατιωτικός συντάκτης, Κώστας Αλατζάς, στο δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ η περιοχή της άσκησης Μέδουσα αλλά και τα σενάρια που προβλέπει ο σχεδιασμός της μόνο τυχαία δεν είναι. Κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία καθώς επίσης η πολιτική του αναθεωρητισμού, η επιθετική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η διεύρυνση της επιρροής που επιχειρεί στον αραβικό κόσμο. Αυτά έφεραν πιο κοντά την Ελλάδα με Αίγυπτο Γαλλία και Εμιράτα.


 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail