Επί 10 ώρες 19 ρωσικά και κινεζικά ιπτάμενα τέρατα έστελναν μήνυμα στις ΗΠΑ

φωτο από ρωσικό υπουργείο άμυνας
Freepen.gr - Επί 10 ώρες συνολικά 19 ρωσικά και κινέζικα στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου tupolev 95 και H6K, πραγματικά ιπτάμενα τέρατα, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες και πυραύλους έκαναν επιδεικτική κοινή πτήση περιβόλια στη θάλασσα της Ιαπωνίας και της ανατολικής Κίνας στον δυτικό Ειρηνικό, αναφέρει ο έμπειρος ανταποκριτής από τη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός.

Τη σχετική είδηση είχαμε δημοσιεύσει την Τρίτη (http://www.freepen.gr/2020/12/blog-post_709.html) ενώ όπως τόνισε ο Θανάσης Αυγερινός συνέβη για δεύτερη φορά στην ιστορία καθώς η πρώτη ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε θεωρείται σοβαρό βήμα προσέγγισης και συμβολικών μηνυμάτων προς πάσα κατεύθυνση.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τη χαιρέτησε με ειδική ανακοίνωση μιλώντας για αύξηση του επιπέδου συνεργασίας της ικανότητας κοινής δράσης των δύο πλευρών και της ενίσχυσης στην περιοχή και τον κόσμο.

Όσο κι αν σημειώνεται πως οι ασκήσεις αυτές δεν στρέφονται κατά κάποιας χώρας, είναι μάλλον τι κάνει "νιάου νιάου στα κεραμύδια" αποτελώντας προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον κι ενδεχομένως προς τα γεράκια που θα μπορούσαν να προτείνουν στο Νέο Πρόεδρο Μπάιντεν κάποιον τυχοδιωκτισμό έχοντας βαφτίσει τη Ρωσία και την Κίνα ως εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών .

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail