Το 1ο Σύνταγμα υπερηχητικών πυραύλων Avangard της Ρωσίας με πλήρη ισχύ το 2021

Screenshot/ Russian Defense Ministry press office/TASS
Freepen.gr - Το πρώτο Σύνταγμα των υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων Avangard που τέθηκε σε συναγερμό μάχης στα τέλη του 2019 στην περιοχή Orenburg θα αναλάβει την πλήρη δύναμή του στα τέλη του 2021, δήλωσε μια πηγή από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία στο πρακτορείο TASS την Τετάρτη.

"Το πρώτο σύνταγμα του τμήματος Yasny της στρατηγικής πυραυλικής δύναμης θα έχει έξι εκτοξευτές στο σιλό μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Ως εκ τούτου, θα φτάσει στη σχεδιασθείσα δύναμή του", ανέφερε η πηγή.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε κατά τη συνεδρίαση συμβουλίου του Υπουργείου στις 21 Δεκεμβρίου ότι συνεχίστηκαν οι εργασίες για τον επανεξοπλισμό αυτού του Συντάγματος με υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Avangard. Στο πλαίσιο της συλλογής υλικών του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τα κύρια αποτελέσματα της δραστηριότητας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2012-2020 που έλαβε το TASS, τέσσερα υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Avangard θα πρέπει να βρίσκονται σε συναγερμό μάχης μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα υλικά, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει πέντε επιτυχημένες εκτοξεύσεις των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων με αυτά τα υπερηχητικά οχήματα ώθησης-ολίσθησης.

Ο Avangard boost-glide είναι ικανός να πετάει με υπερηχητική ταχύτητα μέχρι τα 28 Mach στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας, να πραγματοποιεί ελιγμούς κατά τη διαδρομής πτήσης και το υψόμετρο και να παραβιάζει οποιαδήποτε αντιπυραυλική άμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail