Πάνω από 1 εκ. Σύριοι χωρίς νερό για 25 ημέρες γιατί έτσι θέλουν οι μισθοφόροι της Τουρκίας

Freepen.gr - Ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην επαρχία της Αλ-Χασάκα έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό για 25 ημέρες, καθώς οι μισθοφόροι της Τουρκίας έχουν διακόψει την παροχή στις εγκαταστάσεις του Αλούκ για 17η φορά φέτος.

Σύμφωνα με μια αναφορά από την Αλ-Χασάκα του ΑΜΝ, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σκοπίμως μπλοκάρει την πρόσβαση των τεχνικών της κυβέρνησης στις εγκαταστάσεις του Alouk για να διορθώσουν τις βλάβες που εμποδίζουν το νερό να φτάσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο εσωτερικό βορειοανατολική Συρία.

Η παρεμπόδιση έχει στοχεύσει ειδικά τους ανθρώπους της διοικητικής πρωτεύουσας, Hasakah, μαζί με μια σειρά από πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Tal Tamr στο δυτικό τμήμα της επαρχίας.

Σε απάντηση στην παρεμπόδιση του νερού, οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) έχουν σύμφωνα με πληροφορίες κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα από το σταθμό Mabrouka στην κατεχόμενη πόλη Ras Al-'Ain, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο τουρκικών μαχητών.

Με τη σειρά του, ο γενικός διευθυντής της κυβερνητικής εταιρείας νερού στην επαρχία της Hasakah, μηχανικός Mahmoud Al-Ikla, δήλωσε στο Σπούτνικ: "το Alouk Wells στην ύπαιθρο της κατεχόμενης πόλης Ras al-Ain θεωρείται η μόνη πηγή πόσιμου νερού και δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση σε αυτό και δεν λειτουργεί για 25η συνεχόμενη ημέρα".

Είπε ότι η απόφραξη του νερού εξηγείται "λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος φτάνοντας στο σταθμό που παρέχει σε ένα εκατομμύριο πολίτες της Συρίας πόσιμο νερό στην πόλη της Χασακά και τα περίχωρά της, και την πόλη Ταλ Tamr και τα χωριά, λόγω παραβιάσεων και καταχρήσεων που πραγματοποιούνται από τις ένοπλες ομάδες κάτω από τον τουρκικό στρατό κατοχής στην ύπαιθρο της Ras Al-Ain στη δύναμη της γραμμής παροχής ρεύματος στο αντλιοστάσιο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail