Varunastra, ο ινδικός φονέας των σιωπηλών υποβρυχίων

Freepen.gr - Η Varunastra ή Heavy Weight Torpedo (HWT) έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την NSTL στο Visakhapatnam. Η BDL, που είναι ο Οργανισμός παραγωγής, κατασκευάζει τη Varunastra στη μονάδα Visakhapatnam για το ινδικό ναυτικό. Η νέα τορπίλη προσφέρεται επίσης για εξαγωγή, αναφέρει η navyrecognition.com.

Η Varunastra είναι μια ινδική προηγμένη βαρέων βαρών ανθυποβρυχιακή τορπίλη, που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Ναυτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (NSTL) του Οργανισμού Έρευνας και ανάπτυξης Άμυνας (DRDO) για το ινδικό ναυτικό.

Η Varunastra είναι μια τορπίλη βαρέων βαρών, ηλεκτρικά προωθούμενη που εξαπολύεται από σκάφη επιφανείας, ούσα ικανή να στοχεύει ήσυχα υποβρύχια, τόσο σε βαθιά όσο και σε ρηχά νερά σε ένα έντονο περιβάλλον αντιμέτρων. Μπορεί να εκτοξευθεί από όλα τα πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου ικανά να πυροδοτήσουν τορπίλες βαρέων βαρών. Η VARUNASTRA εισήχθη στο ινδικό ναυτικό το 2016.

Η τορπίλη Varunastra μπορεί να επιτύχει ταχύτητες άνω των 40 κόμβων (74 km/h, 46 mph), ζυγίζει περίπου 1,25 τόνους και μπορεί να μεταφέρει συμβατική κεφαλή 250 κιλών. Σύμφωνα με την ινδική αμυντική βιομηχανία, είναι η μόνη τορπίλη στον κόσμο που διαθέτει βοήθεια εντοπισμού με βάση το GPS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail