Ένταση στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου: Ρωσικό πολεμικό έδιωξε το USS John McCain απειλώντας με εμβολισμό

Freepen.gr - Ένα ρωσικό πλοίο εξέδωσε προειδοποίηση σε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που εισήλθε στα χωρικά ύδατα  της Ρωσίας την Τρίτη, προτρέποντάς τους να σταματήσουν τελικά το πλοίο.

Το περιστατικό συνέβη στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

"Το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο του στόλου του Ειρηνικού Admiral Vinogradov (πάνω παλαιότερη φωτογραφία) σταμάτησε τον αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ John McCain, το οποίο παραβίαζε τα ρωσικά σύνορα στον Κόλπο του Πέτρου του Μεγάλου", αναφέρει επίσημη δήλωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας.

"Το Admiral Vinogradov, το οποίο παρακολουθούσε το αμερικανικό πλοίο, προειδοποίησε το ξένο σκάφος, μέσω ενός διεθνούς καναλιού επικοινωνίας, για το απαράδεκτο τέτοιων ενεργειών και για τη δυνατότητα προσφυγής σε εμβολισμό για να εξαναγκάσει τον παραβάτη από τα χωρικά ύδατα".

Σύμφωνα με τις αρχές, το αμερικανικό πλοίο ήταν τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορα. Μετά την έκδοση της προειδοποίησης, το USS John McCain επέστρεψε στα ουδέτερα νερά.

Ο αμερικανικός 7ος στόλος αργότερα ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου στη θάλασσα της Ιαπωνίας κοντά στην πόλη Βλαδιβοστόκ.

Η διοίκηση του αμερικανικού 7ου στόλου δήλωσε ότι το John McCain διεξήγαγε μια επιχείρηση για να εξασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου.

Και προσθέτει: "με την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδείξει ότι αυτά τα ύδατα δεν είναι τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμφωνούν με τη δήλωση της Ρωσίας ότι ο Κόλπος του Μεγάλου Πέτρου είναι ιστορικός Κόλπος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail