Στο μικροσκόπιο των Ρώσων το USS Donald Cook καθώς πέρασε στον Εύξεινο Πόντο

ΕΡΑ/ΑDΑΜ WΑRΖΑWΑ, file
Freepen.gr - Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας παρακολουθεί το αντιτορπιλικό USS Donald Cook, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ρωσικό Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας.

"Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν να παρακολουθούν το USS Donald Cook, που εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 23 Νοεμβρίου", δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Προηγουμένως, η υπηρεσία Τύπου του Ναυτικού 6ου στόλου των ΗΠΑ ανακοίνωσε στο Twitter ότι το Donald Cook κατευθυνόταν προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε επανειλημμένα ότι η στρατιωτική παρουσία μη περιφερειακών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα δε συμβάλλει στην ενίσχυση της σταθερότητας. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι ενεργούν στο πλαίσιο της σύμβασης Montreaux, η οποία ρυθμίζει την στρατιωτική χρήση των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, προσθέτοντας ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της πραγματοποιούνται σε διεθνή ύδατα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail