Τίγρεις οι Tigray: Απήντησαν με ισοπέδωση αεροδρομίου στο τελεσίγραφο παράδοσής τους

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, το Reuters ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Tigray (TPLF) κατέστρεψαν ένα αεροδρόμιο υπό τον έλεγχο του Αιθιοπικού στρατού.

Το Reuters μετέδωσε ότι τα Αιθιοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επαναστατικές δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Tigray κατέστρεψαν ένα αεροδρόμιο στην πόλη Axum, αφού οι ομοσπονδιακές δυνάμεις τους έδωσαν 72 ώρες για να παραδοθούν.

Ο ηγέτης του μετώπου, Debretsion Gebremichael, δήλωσε στο Reuters ότι η προθεσμία ήταν μια κάλυψη για να επιτρέψει στις κυβερνητικές δυνάμεις να ανασυνταχθούν μετά τις ήττες που υπέστησαν σε τρία μέτωπα.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τις δύο πλευρές στα σχόλια της άλλης πλευράς.

Την Κυριακή, οι Αιθιοπικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι απέχουν 97 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Tigray και την πρόθεσής του να χρησιμοποιήσουν άρματα μάχης για να περικυκλώσουν την πόλη Mek'ele, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσει βλήματα πυροβολικού στην πόλη.

Περίπου πριν από δύο εβδομάδες, ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Abiy Ahmed κήρυξε πόλεμο στο TPLF αφού είπε ότι είχε επιτεθεί σε στρατόπεδο στρατού και προσπάθησε να κλέψει τον εξοπλισμό του. Ωστόσο τα αίτια της σύγκρουσης είναι βαθύτερα πολιτικά λόγω της άρνησης του Abiy να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκλογές λόγω της πανδημίας και της κίνησης των Tigray να προσέλθουν στις κάλπες στις αρχές Σεπτεμβρίου, εκλογές που η Αντίς Αμπέμπα χαρακτήρισε παράνομες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail