Το πανίσχυρο πυρηνικό υποβρύχιο Suffren παραδόθηκε στους Γάλλους - Ακολουθούν άλλα πέντε

Freepen.gr - Μετά από επιτυχείς δοκιμές στη θάλασσα, το πρώτο υποβρύχιο κατηγορίας Barracuda SNA Suffren παραδόθηκε στη Γενική Διεύθυνση εξοπλισμών (DGA) του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τουλόν.

Οι δοκιμές στη θάλασσα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και διεξήχθησαν στη Μάγχη, τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο επιβεβαιώνοντας την σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του υποβρυχίου πριν από την παράδοσή του στο Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως αναφέρει το navaltoday.com, το πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο που προορίζεται για το γαλλικό ναυτικό και είναι το πρώτο από τα έξι σκάφη της σειράς που ναυπηγούνται από τη Naval Group για να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα Rubis-class. Η υποδοχή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την επιτυχή πυροδότηση του πρώτου ναυτικού πυραύλου κρουζ (MdCN) από το Suffren, το οποίο σηματοδότησε την ολοκλήρωση των δοκιμών ολόκληρου του οπλικού συστήματος του πλοίου.

Το γαλλικό Ναυτικό θα είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσει τη φάση επιχειρησιακής δοκιμής του Suffren προτού θέσει σε υπηρεσία το σκάφος, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2021.

Οι παραδόσεις των πέντε άλλων υποβρυχίων του προγράμματος Barracuda (Duguay-Trouin, Tourville, de Grasse, Rubis και Casabianca), που βρίσκονται σήμερα σε διαφορετικά στάδια κατασκευής, θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2030.

 


Το δεύτερο υποβρύχιο της σειράς, το Duguay-Trouin, βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση ολοκλήρωσης και η παράδοσή του έχει προγραμματιστεί για το 2022.

Με πλήρωμα 90 ναυτικών, τα υποβρύχια κατηγορίας Suffren θα φέρουν τορπίλες βαρέων βαρών τύπου F21 επόμενης γενιάς, πυραύλους κατά στόχων επιφανείας SM39 και ναυτικούς πυραύλους κρουζ τύπου MdCN. Τα σκάφη θα είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένα για αποστολές με ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ειδικές επιχειρήσεις.

Η νέα γενιά υποβρυχίων θα μπορεί να περάσει έως και 70 ημέρες στη θάλασσα.

* Οι φωτογραφίες είναι από τη Naval Group

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail