Τραγελαφικές καταστάσεις: Ο πλέον απίστευτος λόγος που δε σηκώθηκαν στον πόλεμο τα αρμενικά Su-30!

Freepen.gr - Η Αρμενία εκτόξευσε ρωσικούς πυραύλους Iskander στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των μαχών για το του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος μια ημέρα μετά την παραίτησή του από τη θέση του, μεταδίδει το bloomberg.com.

Ο πυραύλος μικρής εμβέλειας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σπάνια στη μάχη, "χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν θα πω πού", δήλωσε ο Γενικός Συνταγματάρχης Movses Hakobyan σε δημοσιογράφους την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, αφού είχε παραιτηθεί ως επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικού ελέγχου του Υπουργείου Άμυνας. Η Ρωσία παρέδωσε επίσης στρατιωτικές προμήθειες στην Αρμενία κατά τη διάρκεια των μαχών "όσο επέτρεπε η συνείδησή τους", ανέφερε.Τα σχόλιά του αντιπροσωπεύουν την πρώτη αποκάλυψη της ρωσικής στρατιωτικής βοήθειας προς τις αρμενικές δυνάμεις που υπέστησαν καταστροφική ήττα στο Αζερμπαϊτζάν μετά από 44 ημέρες πολέμου.

Ο Χακομπιάν, πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Αρμενία, επέκρινε επίσης τις ελλείψεις στη στρατιωτική ετοιμότητα, λέγοντας ότι οι αξιωματούχοι της άμυνας αγόρασαν Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη (Su-30) χωρίς τους απαραίτητους πυραύλους, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο. Η χώρα παρέλαβε επίσης παρτίδα παρωχημένων πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, ανέφερε.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αρμενίας δήλωσε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς του Hakobyan. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δεν απάντησε σε τηλεφωνήματα που αναζητούν σχόλιο.

Πυραυλικές επιθέσεις

Το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε αρμενικές επιθέσεις πυραύλων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης σε στόχους τόσο μακριά όσο η περιοχή Xizi βόρεια της πρωτεύουσας, Μπακού, περίπου 200 χιλιόμετρα (124 μίλια) από τις μάχες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail