Αρμένικα ΜΜΕ: Κακώς δώσαμε μια περιουσία για Su-30, αντί να πάρουμε πλήθος κινέζικων drones Wing Loong 2

Freepen.gr - Τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης στάθηκαν στο γεγονός ότι αφού είχαν αγοραστεί μαχητικά, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν εξοπλιστεί με αξιόλογα όπλα, τα οποία δεν είχαν. Μια αρμενική αμυντική πύλη λέει ότι ήταν μάταιο να ξοδέψουμε μια περιουσία για την απόκτηση μαχητικών Su-30SM και τα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αγοράσουν ένα οπλοστάσιο από αεροσκάφη διαφορετικών δυνατοτήτων, κατά προτίμηση κατασκευασμένα στην Κίνα, για τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρουν οι eurasiantimes.com.

Η αγορά του 9k33 Osa (Wasp ή NATO reporting name SA-8 Gecko) από την Ιορδανία θεωρήθηκε επίσης ως σφάλμα, το οποίο είναι ένα αρκετά παλιό σύστημα, από τρίτες χώρες, όταν η σύγχρονη έκδοση θα μπορούσε να αγοραστεί απευθείας από τη Ρωσία. Το Osa AK είναι ένα εξαιρετικά κινητό, μικρής εμβέλειας τακτικό σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος σχεδιασμένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι το υπάρχον σύστημα αεράμυνας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ επικεντρώθηκε περισσότερο στην καταπολέμηση των επιθετικών ελικοπτέρων και των αεροσκαφών ώστε τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ουρανό το έπιασαν στον ύπνο. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ενήργησε με προσοχή, βασιζόμενος σε διεξοδική αναγνώριση, ζημιές από πυρά μεγάλης εμβέλειας και επιθέσεις, παρατήρησε ο Βίκτορ Μουρακόφσκι, αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού Arsenal of the Fatherland. "Εδώ δεν έχουμε δει έναν επιθετικό κύλινδρο ατμού με πυροβολικό, τανκς και ούτω καθεξής", πρόσθεσε.

Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη χρήση λιγότερο δαπανηρών προηγμένων ένοπλων αεροσκαφών αντί των ρωσικών Su-30SMs. Υποστηρίζουν ότι αντί να δαπανήσει 120 εκατομμύρια δολάρια για το μαχητικό αεροσκάφος, η Αρμενία θα μπορούσε να αγοράσει τα φτηνά κινεζικά αεροσκάφη, όπως το Wing Loong 2, το οποίο είναι μεσαίου υψομέτρου, μακράς αντοχής, UAV και κοστίζει μόνο περίπου 1-2 εκατομμύρια δολάρια.

Το Wing Loong μπορεί να οπλιστεί με βόμβες και πυραύλους που καθοδηγούνται από λέιζερ για να επιτεθούν και να καταστρέψουν στόχους αέρος ή εδάφους. Η τεράστια ποικιλία των όπλων περιλαμβάνει τις επιλογές, όπως ΑΚΟ-10 αέρος-επιφάνειας αντι-αρματικών πυραύλων, BRMI-90 90mm καθοδηγούμενη ρουκέτα, FT-7/130 μικρή βόμβα 130kg με επίπεδη πτέρυγα,  FT-9/50 50kg βόμβα για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, FT-10/25 25kg βόμβα, GB-7/50 50kg precision-guided πολεμοφόδια (PGM), και ΜΒ-4/100 PGM.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail