Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Το Σάββατο, η αίθουσα επιχειρήσεων του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό Su-27 "αναχαίτισε ένα αμερικανικό αεροπλάνο αναγνώρισης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αίθουσας αμυντικών επιχειρήσεων, τα ρωσικά μέσα παρακολούθησης του αέρα αποκάλυψαν έναν αεροπορικό στόχο ενώ προσέγγιζε τα ρωσικά σύνορα πάνω από τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Η δήλωση αναφέρει: "ένα αεροσκάφος Sukhoi-27 που ανήκει στις δυνάμεις αεράμυνας απογειώθηκε για να εντοπίσει τον αεροπορικό στόχο και να αποτρέψει τη διείσδυση των ρωσικών συνόρων. Το ρωσικό πλήρωμα πτήσης ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον αεροπορικό στόχο ως στρατηγικό αεροσκάφος αναγνώρισης RS-135. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, και μετά από αυτό, το συνόδευσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα".

Η δήλωση επιβεβαίωσε ότι το ρωσικό αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του αφού το αμερικανικό αεροπλάνο άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε αφού δεν του επιτράπει να διεισδύσει στα ρωσικά σύνορα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail