S-500 σε δράση; Η Ρωσία δοκιμάζει νέο αμυντικό σύστημα για κατάρριψη δυτικών πυρηνικών πυραύλων και δορυφόρων

Freepen.gr - Εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων και μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, ο ρωσικός στρατός έχει δοκιμάσει με επιτυχία ένα νέο σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων που προορίζεται να καταρρίψει δυτικούς πυρηνικούς στρατηγικούς πυραύλους. Το αμυντικό σύστημα δοκιμάστηκε στην περιοχή Sary-Shagan στο Καζακστάν, μια εγκατάσταση που ιδρύθηκε στο πλαίσιο της Σοβιετικής Ένωσης αλλά μισθώνεται συχνά από τη Ρωσία, και χτύπησε την προσομοίωση του στόχου σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, γράφει το militarywatchmagazine.com.

Η δοκιμή ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά τις που το Ναυτικό των ΗΠΑ δοκίμασε με επιτυχία το δικό του σύστημα πυραυλικής άμυνας της από ένα αντιτορπιλικό στη θάλασσα, με περαιτέρω δοκιμές από τις δύο χώρες αναμένονται κατά το επόμενο έτος.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι το νέο σύστημα πυραυλικής άμυνας, ο προσδιορισμός του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, σχεδιάστηκε για να προστατεύει τη χώρα τόσο από αεροπορικές όσο και από διαστημικές επιθέσεις. "Στην περιοχή δοκιμών Sary-Shagan (Δημοκρατία του Καζακστάν), ένα πλήρωμα μάχης των στρατευμάτων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας των αεροδιαστημικών δυνάμεων πραγματοποίησε με επιτυχία μια τακτική δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου πυραύλου του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας", δήλωσε το υπουργείο. 

Τα σημαντικότερα αμυντικά συστήματα της Ρωσίας με τέτοιες δυνατότητες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη είναι τα S-500 και A-235, τα οποία σχεδιάστηκαν κυρίως για την εξουδετέρωση βαλλιστικών πυραύλων, δορυφόρων και αεροσκαφών υψηλής αξίας όπως τα αμερικανικά αεροσκάφη E-3 AWACS. Το τελευταίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για άμυνα εναντίον στόχων στο διάστημα, όπως οι βαλλιστικοί πυραύλοι, και έχει τη μεγαλύτερη εμβέλεια οποιουδήποτε συστήματος πυραύλων επιφανείας - αέρος στον κόσμο που ξεπερνά τα 1.500 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail