Γιατι η Τουρκία μπορεί να αρνηθεί περαιτέρω προμήθεια συστημάτων S-400

Freepen.gr - Η Τουρκία μπορεί να μην προχωρήσει στην αγορά πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας S-400 για να ικανοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και λόγω της πίεσης του τελευταίου να απορρίψει τον ρωσικό εξοπλισμό.

Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία έχει option για την αγορά ακόμη μιας συστοιχίας του S-400.

"Μπορεί να προκύψει μια κατάσταση που (οι ΗΠΑ - αν) θα θέσουν όρους στην Τουρκία που δε θα μπορεί να αρνηθεί. Και τότε μπορεί να δει μια πιο κερδοφόρα ευκαιρία για εμβάθυνση της συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής άμυνας", ανέφερε ο Alexei Davydov, ερευνητής στο Κέντρο Σπουδών στη Μέση Ανατολή στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν από ένα μήνα ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τους S-400 φοβούμενη τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Στις 24 Οκτωβρίου, ο επίσημος εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Nadide Sebnem Aktop, αποκάλυψε ότι τα συστήματα θα τεθούν σε επιφυλακή ανεξάρτητα από τη δυνατότητα ενσωμάτωσης με το σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail