Η Τουρκία αρχίζει ποινική έρευνα στο Γερμανικό Ναυτικό για το ρεσάλτο στο Rosaline A

Freepen.gr - Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα την Παρασκευή για την έρευνα από στρατιώτες γερμανικής ναυτικής φρεγάτας επί του τουρκικού φορτηγού πλοίου Rosaline A που μετέφερε βοήθεια στη Λιβύη.

Ωστόσο, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι στρατιώτες από τη φρεγάτα " Αμβούργο" επιβιβάστηκαν στο τουρκικό φορτηγό πλοίο" Rosaline A", τη νύχτα της 22ας Νοεμβρίου για να αναζητήσουν όπλα, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους μετά την διαμαρτυρία της Τουρκίας στην ΕΕ.

"Μια γερμανική φρεγάτα που συμμετείχε στην επιχείρηση Ειρήνη υπό την ηγεσία της ΕΕ (για την επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Λιβύη) σταμάτησε παράνομα και έψαξε εμπορικό τουρκικό φορτηγό πλοίο που μετέφερε τρόφιμα και προμήθειες χρωμάτων στη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε η Ντέιλι Σαμπάχ αναφέροντας πηγές ασφαλείας.

Πλάνα που ελήφθησαν από την επιχείρηση έδειξε στρατιώτες να επιβιβάζονται στο πλοίο με τρόπο που έμοιαζε με μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση με βαριά οπλισμένοι άνδρες. Το τουρκικό σκάφος βοήθειας αναχαιτίστηκε περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λιβυκής πόλης της Βεγγάζης το βράδυ της Κυριακής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail