Η Γαλλία αναβαθμίζει τα Rafales στα πρότυπα F3R πριν την παράδοση στην Ελλάδα

Freepen.gr -
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει 12 μαχητικά Rafale αναβαθμισμένα στο πιο πρόσφατο πρότυπο F3R, το 2021. Η Ελλάδα αγοράζει 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, εκ των οποίων τα 8 ολοκαίνουργια, ενώ τα υπόλοιπα, μεταχειρισμένα, σημειώνει το defenseworld.net.

Το πρώτο από τα αεροσκάφη θα φτάσει στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο.Η LA Tribune, έγραψε ότι από τα 18 αεριωθούμενα αεροπλάνα, τα 12 θα είναι πρότυπα F3R. Η Dassault ανακοίνωσε την πρώτη πτήση του Rafale F3R στις 22 Σεπτεμβρίου.

Το παλαιότερο pod Domacles αντικαθίσταται από το Talios (TArgeting Long-range Identification Optronic System) νέας γενιάς καθοριστής λέιζερ που κατασκευάζεται από την Thales. Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας λέιζερ Talios στο αεροσκάφος Rafale F3-R τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, αυτή η έκδοση του αεριωθούμενου αεροσκάφους μπορεί να μεταφέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς MBDA Meteor, μερικούς από τους οποίους η Αθήνα σχεδιάζει να αποκτήσει μαζί με πυραύλους MICA NG και SCALP. Μια ομάδα αποτελούμενη από αξιωματούχους από το MBDA συναντήθηκε με Έλληνες αξιωματικούς στις αρχές Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν την προμήθεια πυραύλων και άλλων πυρομαχικών για τα Rafales.

Αυτή η παραλλαγή Rafale μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με έκδοση laser homing του Safran AASM Air-to-Ground Modular Weapon. Το F3R περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις στους αισθητήρες Rafale και σε συστήματα που εξασφαλίζουν απόλυτη διαλειτουργικότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail