Η Qantas οδηγεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον παράδρομο

Η Qantas σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 για τους επιβάτες μόλις η αεροπορική εταιρεία συνεχίσει τις διεθνείς πτήσεις το επόμενο έτος και αναμένει ότι κι άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της, σημειώνει το executivetraveller.com.

Μιλώντας στο "A Current Affair" του Channel 9, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Alan Joyce δήλωσε ότι "εξετάζουμε την αλλαγή των όρων και προϋποθέσεων μας για να πούμε για τους διεθνείς ταξιδιώτες ότι θα ζητήσουμε από τους ανθρώπους να έχουν εμβολιαστεί πριν μπορέσουν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος""

Οι προοπτικές του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις εσωτερικές πτήσεις θα εξαρτηθούν από το "τι συμβαίνει με τον COVID-19 στην αγορά, αλλά σίγουρα για τους διεθνείς επισκέπτες που βγαίνουν και τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα, πιστεύουμε ότι είναι μια αναγκαιότητα".

Ο Joyce πρόσθεσε ότι η απόδειξη εμβολιασμού πιθανότατα θα αποθηκευτεί σε ένα ηλεκτρονικό "ψηφιακό διαβατήριο" το οποίο βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη από αεροπορικές εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Qantas ίσως δεν είναι μόνη ως προς το προαναφερθέν διαβατήριο και την απόδειξη εμβολιασμού:


"Έχω μιλήσει με τους συναδέλφους μου σε άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα κοινό θέμα σε όλους τους τομείς", πρόσθεσε ο Joyce.

"Αυτό που εξετάζουμε είναι πώς μπορείτε να έχετε ένα διαβατήριο εμβολιασμού, μια ηλεκτρονική έκδοση του, που πιστοποιεί τι είναι το εμβόλιο, αν είναι αποδεκτό από τη χώρα στην οποία ταξιδεύετε".

"Υπάρχει πολλή εφοδιαστική, πολλή τεχνολογία που θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή για να συμβεί αυτό, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις εργάζονται σε αυτό καθώς μιλάμε".

Συνεπώς η Qantas οδηγεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον παράδρομο.

φωτο: https://twitter.com/Qantas/status/1195203613716631552/photo/1

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail