Το Μαυροβούνιο έδιωξε το Σέρβο πρέσβη: Τον κήρυξε persona non grata

Freepen.gr - Ο πρεσβευτής της Σερβίας στο Μαυροβούνιο Βλαντιμίρ Μπόζοβιτς ανακηρύχθηκε persona non grata και του ζητήθηκε να φύγει από το Μαυροβούνιο!.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 41 της Σύμβασης της Βιέννης για τα διπλωματικά προνόμια και ασυλίες, το Υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου κήρυξε σήμερα τον πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Vladimir Božović, persona non grata και του ζήτησε να φύγει από τη χώρα.

"Μετά από μια μακρά και συνεχή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Μαυροβουνίου, τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις, ασυμβίβαστες με τα συνηθισμένα και αποδεκτά πρότυπα από την εκτέλεση διπλωματικής υπηρεσίας, μετά από διάφορες προφορικές και γραπτές προειδοποιήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, χθες, όπου ο Πρέσβης Bozovic χαρακτήρισε απελευθέρωση την παράνομη και μη νομιμοποιημένη "Συνέλευση της Ποντγκόριτσα του 1918", και με αυτό τον τρόπο, για άλλη μια φορά, υποτίμησε το κράτος που του έδωσε διπλωματική φιλοξενία" αναφέρει η δήλωση.

Σημειώνεται επίσης ότι ταπείνωσε το ανώτατο νομοθετικό και αντιπροσωπευτικό όργανο-το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, το οποίο στις 29 Νοεμβρίου 2018, ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την ακύρωση των αποφάσεων της Συνέλευσης της Ποντγκόριτσα, η οποία κατάργησε την πρώην κυριαρχία του Μαυροβουνίου, το έδαφός του προσαρτήθηκε στο Βασίλειο της Σερβίας και εκθρόνισε βίαια τον βασιλιά Nikola Petrović Njegoš.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας για αυτό με τον συνήθη τρόπο, με ένα σημείωμα, και το σημείωμα θα παραδοθεί επίσης στον Πρέσβη Božović", αναφέρεται στην ανακοίνωση.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail