NPA: Η Ρωσία στρατολογεί Σύριους για να τους στείλει με τη Wagner στη Βενεζουέλα!

Freepen.gr - Οι αναφορές αυξάνονται σχετικά με τη δραστηριότητα των "τοπικών φορέων" στην Suwayda που μιλούν για λογαριασμό των ρωσικών εταιρειών, και εργάζονται για την πρόσληψη νέων ανδρών της Suwayda ώστε να σταλούν στη Βενεζουέλα για την προστασία των εγκαταστάσεων πετρελαίου εκεί.

Όπως αναφέρει το North Press Agency, η Nermin Mutrad, ψευδώνυμο για μια Σύρια δημοσιογράφο που εργάζεται στη Suwayda, δήλωσε ότι έχει πληροφορίες για ανθρώπους που είναι γνωστοί σε όλους ότι έχουν ρωσική έγκριση για να στρατολογούν νέους άνδρες από την περιοχή.

"Περίπου πριν από δύο μήνες, περισσότεροι από 700 νέοι άνδρες ταξίδεψαν στη Λιβύη. Το είδα αυτό με τα μάτια μου. Ήταν σε λεωφορεία και ήρθαν στη βάση Hmeimim στα Λατάκια", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, μερικοί από αυτούς επέστρεψαν με έξι εκατομμύρια συριακές λίρες (ΣΥΠ). Περίμενε την επιστροφή τους ώστε να είναι "δόλωμα για να δελεάσουν περισσότερους νέους".

Τον Οκτώβριο, οι τοπικές πηγές και τα μέσα ενημέρωσης της Suwayda έκαναν λόγο για τις νέες διαδικασίες πρόσληψης της Ρωσίας για νέους Σύριους μέσω της εταιρείας "Wagner", η οποία ειδικεύεται στην πρόσληψη μισθοφόρων.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι πίσω από αυτές τις ομάδες και τις δραστηριότητές τους είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Yevgeny Prigozhin, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο αριθμός των νέων από τη Suwayda που έχει εγγραφεί για να πάει στη Βενεζουέλα έχει φτάσει περίπου τις οκτώ χιλιάδες μέχρι τώρα, εκτός από εκατοντάδες άλλους που είχαν προηγουμένως σταλεί στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Rami Shuhayeb, ένας πολιτικός ακτιβιστής στην Suwayda.

Εγκρίσεις ασφαλείας

Ο Moayad al-Zein, ψευδώνυμο για έναν νεαρό άνδρα της Suwayda, δήλωσε ότι περιμένει έγκριση ασφαλείας αφού καταχώρησε το όνομά του σε ιδιωτική ρωσική εταιρεία και μέσω διαμεσολαβητών ασφαλείας για να ταξιδέψει στη Βενεζουέλα για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και με πολύ ελκυστικό μισθό.

"Συμπλήρωσα μια αίτηση που περιλαμβάνει την περίοδο της σύμβασης και τον μισθό των 3.500 δολαρίων και μέχρι αυτή τη στιγμή περιμένω ακόμα τον πράκτορα ασφαλείας να μου πει ότι έχω λάβει την έγκριση ασφαλείας", πρόσθεσε.

Δικαιολογεί την αποδοχή της προσφοράς με τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και την έλλειψη αξιοπρεπών ευκαιριών απασχόλησης στο εσωτερικό της χώρας.

Ο al-Zein, ο οποίος είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου, επεσήμανε την αντίρρηση της οικογένειάς του να ταξιδεύει με αυτόν τον τρόπο ως μισθοφόρος, καθώς είναι προσβλητικό για την οικογένεια και τη φήμη της. 

Ο Raja al-Hallaj, ένα ψευδώνυμο για έναν νεαρό άνδρα από την πόλη Salkhad έπρεπε να καταταγεί για την στρατιωτική του θητεία και δήλωσε ότι η ρωσική εταιρεία προσλήψεων υποσχέθηκε μέσω συμβάσεων ότι όσοι αναζητούνται για να υπηρετήσουν στο συριακό στρατό, μπορούν να αιτηθούν για να ταξιδέψουν στη Βενεζουέλα.

Ο Αλ-Χαλάι περιμένει τη σειρά του μετά τη λήψη της έγκρισης ασφαλείας, καθώς ο μεσολαβητής στη Suwayda τον ενημέρωσε γι ' αυτό.

"Είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν να αδειάσουν την πόλη της Suwayda από τους νέους, αλλά θέλω να στηρίξω την οικογένειά μου", είπε.

Προσλήψεις μειονοτήτων

Ο Watheq Abu Omar, ένας Σύριος ακαδημαϊκός που ζει στη Suwayda, δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες να αδειάσει η πόλη της Suwayda από τους υπόλοιπους νέους, ως τιμωρία γι ' αυτό και να παραμείνει εστία για τους νέους αποίκους και τους μπράβους τους μισθοφόρων, πρακτόρων και κακοποιών.

Ο Abu Omar πιστεύει ότι οι προσπάθειες για την εκκένωση της Suwayda συναντώνται με την προσπάθεια των Ρώσων να ελέγξουν τα ορυχεία διαμαντιών και χρυσού στη Βενεζουέλα και όχι μόνο τις πηγές πετρελαίου.

Ο ala'a al-Jasser, πολιτικός ακτιβιστής που ζει στη Suwayda, δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση, μετά την ανικανότητά της να στρατολογήσει τις υπόλοιπες μειονότητες, κατέφυγε σε συμφωνία με τη Ρωσία, να στρατολογήσει πράκτορες για να προσελκύσει ουσιαστικά τη νεολαία και να τους προσλάβει για να εργαστούν ως μισθοφόροι για τη Ρωσία.

Ο Al-Jasser θεώρησε ότι η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία πέτυχαν με αυτό που σχεδίαζαν, καθώς χιλιάδες συρρέουν για να συνεργαστούν μαζί τους. Στο τέλος, αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει ένα ατού στο χέρι της συριακής κυβέρνησης, η οποία ήταν σε θέση να τους εξουδετερώσει και να εισαγάγει σκληρό νόμισμα σε αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail