Στο νερό μια ακόμη κορβέττα της Navantia για τη Σαουδική Αραβία - Το ύψος του deal και τι περιλαμβάνει

Freepen.gr - Η Ισπανική Navantia πραγματοποίησε τελετή καθέλκυσης για τη δεύτερη από τις πέντε κορβέτες Avante 2200-class που ναυπηγούνται για το Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας. Το πλοίο που ονομάστηκε Al-Diriyah, καθελκύστηκε στις 14 Νοεμβρίου, με την τελετή να μεταδίδεται ζωντανά από το ναυπηγείο στο Ριάντ.

Το Al-Diriyah έχει μήκος 104 μέτρα, ακτίνα 14 μέτρων και θα μπορεί να μεταφέρει συνολικά 102 άτομα. Μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων και έχει την ικανότητα να μεταφέρει προμήθειες για 21 ημέρες.

Η Ισπανία και η Σαουδική Αραβία ολοκλήρωσαν τη συμφωνία Avante 2200 corvette τον Απρίλιο του 2018. Η συμφωνία αγγίζει περίπου τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι κορβέτες ενσωματώνουν προϊόντα της Navantia, όπως το Σύστημα Μάχης CATIZ, το Σύστημα Ελέγχου Πυρός Οπλων DORNA, το ολοκληρωμένο σύστημα Εξωτερικής και Εσωτερικής Επικοινωνίας NAVCOMS/HERMESYS, το ενσωματωμένο σύστημα Πλοήγησης και Γέφυρας MINERVA, την Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Πλατφόρμα Διαχείρισης ΣΥΓΚΡΌΤΗΜΑ-SIMPLEX μαζί με τον εξοπλισμό που κατασκευάζεται από Navantia με άδεια όπως το κύριο όπλο Leonardo SUPER RAPID 76mm, το σύστημα αεράμυνας των 35mm της Rheinmetall Air Defence ΧΙΛΙΕΤΊΑΣ, προωστικούς κινητήρες και γεννήτριες diesel MTU και κιβώτια ταχυτήτων ΡΕΝΚ.

Εκτός από την κατασκευή πλοίων, το πρόγραμμα, του οποίου το τελευταίο πλοίο πρέπει να παραδοθεί το 2024, περιλαμβάνει υποστήριξη κύκλου ζωής για πέντε χρόνια, ξεκινώντας από την παράδοση του πρώτου πλοίου, με την επιλογή άλλων πέντε επιπλέον ετών.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την παροχή διαφόρων υπηρεσιών, όπως ολοκληρωμένη υλικοτεχνική υποστήριξη, επιχειρησιακή εκπαίδευση και συντήρησης, την προμήθεια των κέντρων εκπαίδευσης και κατάρτισης για το σύστημα μάχης και το σύστημα ελέγχου της πλατφόρμας για τα πλοία καθώς επίσης τα συστήματα για τη συντήρηση των πλοίων στην Ναυτική Βάση RNSF της Τζέντα.

* εικόνες από τη Navantia - με πληροφορίες από το navaltoday.com







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail