Στο νερό η Made in Japan φρεγάτα 30FFM: Δύο χαρακτηριστικά της που μας ενδιαφέρουν

Photo by Mitsui E & S Shipbuilding Co.

Freepen.gr - Η γνωστή ιαπωνική ναυπηγική εταιρεία Mitsui E & S Shipbuilding Co., Ltd καθέλκυσε τη νέα φρεγάτα πολλαπλών ρόλων 30FFM κατά τη διάρκεια τελετής στην Okayama, στις 19 Νοεμβρίου.

Το Kumano (FFM-2) είναι το δεύτερο πλοίο της φρεγάτας 30FFM της ιαπωνικής ναυτικής δύναμης αυτοάμυνας (JMSDF). Πήρε το όνομά της από τον ποταμό Kumano, ενώ το όνομα αυτό έφερε και το βαρύ καταδρομικό Kumano του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ιαπωνική φρεγάτα επόμενης γενιάς έχει εκτόπισμα πάνω από 5.000 τόνους με πλήρες φορτίο και συνδυάζει το λεγόμενο compactness με εξοικονόμηση μελών πληρώματος. Τα πλοία της κατηγορίας είναι σκάφη μεγέθους φρεγάτας με δυνατότητες καταδρομικών. Αναμένεται να αντικαταστήσουν τα πλοία κλάσης Asagiri και Abukuma.

Με την έννοια της ανάγκης για περιορισμένο  αριθμό πληρώματος, το Ιαπωνικό Ναυτικό ελπίζει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού. Τα σκάφη θα πληρωθούν από περίπου 100 ναυτικούς, μια αξιοσημείωτη μείωση σε σύγκριση με τα συμβατικά και τα καταδρομικά Aegis.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να κατασκευάσει 22 πλοία του τύπου αυτού σε τιμή μονάδας περίπου ¥48 δισ. ήτοι 461 εκατομμύρια δολάρια). 

Η παράδοση του Kumano έχει οριστεί για το 2021.

Οι δυνατότητες καταδρομικού και ο μικρός σχετικά αριθμός πληρώματος που απαιτείται σε συνδυασμό με το μη απαγορευτικό κόστος, δε θα μπορούσαν να απασχολήσουν και την ελληνική πλευρά;



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail