Νέες ενδείξεις δείχνουν "έκπληξη" made in Israel για τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα

Freepen.gr - Ο ιρανός υπουργός ασφαλείας, Hojat al-Islam Syed Mahmoud Alawi, δήλωσε ότι το υπουργείο βρήκε πολλές ενδείξεις σχετικά με τη δολοφονία του επικεφαλής του Οργανισμού Έρευνας και Καινοτομίας στο Υπουργείο Άμυνας, Mohsen Fakhrizadeh.

Εξήγησε ότι οι ενδείξεις αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες αυτού του εγκλήματος και οι πολίτες θα ενημερωθούν για τα σαφή αποτελέσματα που θα παρουσιάσει το Υπουργείο ασφαλείας στο θέμα αυτό.

Η υπηρεσία Τύπου του Ιράν ανέφερε ότι είχε λάβει επιβεβαιωμένα έγγραφα που αποκαλύπτουν την άμεση συμμετοχή πρακτόρων και μελών των υπηρεσιών πληροφοριών της "ισραηλινής οντότητας και της τρομοκρατικής ομάδας υποκριτών (Mujahideen Khalq)" στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του σχεδίου δολοφονίας του εξέχοντος ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του πρακτορείου τύπου, η εξέταση των όπλων που άφησαν οι δράστες που δολοφόνησαν τον Fakhrizadeh απέδειξε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία ήταν ισραηλινής κατασκευής και φέρουν την ένδειξη "made in Israel.”

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βρήκε ο οργανισμός, ο εξέχων πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριζόμενο πολυβόλο που είχε εγκατασταθεί σε ένα φορτηγό όχημα της Nissan.

Οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι το πολυβόλο με τηλεχειριστήριο κατασκευάστηκε από το Ισραήλ και πυροβόλησε διαδοχικά μόλις αναγνώρισε την εικόνα του επιστήμονα, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες δείχνουν ότι "ο βομβαρδισμός του φορτηγού πραγματοποιήθηκε με δύο στόχους: ο πρώτος να εξαλείψει τους φρουρούς του μάρτυρα και ο δεύτερος: να καταστρέψει το τηλεχειριζόμενο όπλο έτσι ώστε να μην παραμείνουν εγκληματολογικά στοιχεία στη σκηνή του εγκλήματος".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail