Για όσους πιστεύουν πως το τωρινό lockdown είναι το τελευταίο

RyanMcGuire / pixabay
Όσοι πιστεύουν πως το τωρινό lockdown είναι το τελευταίο ή πως θα διαρκέσει μόνο 3 εβδομάδες παίζει να είναι πιο εύπιστοι και από όσους, προς στιγμήν, πιστέψαμε τις θερινές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα επιβληθεί εκ νέου καραντίνα. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Το ότι ένα λοκντάουν λίγων εβδομάδων δεν αρκεί, το έχουν πει από την αρχή της κρίσης όλοι οι "σοβαροί" οπαδοί του εγκλεισμού. Ήδη από τον Απρίλιο έγραφα πως "η περίφημη μελέτη του Imperial College, που με τόσο ενθουσιασμό αναπαρήγαγαν τα ελληνικά ΜΜΕ και έγινε ένα είδος Ευαγγελίου για τους καραντινολάγνους, μας λέει πως τα μέτρα καραντίνας δεν πρέπει να διαρκέσουν λίγες εβδομάδες αλλά όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά το εμβόλιο. (δηλαδή τουλάχιστον 18 μήνες, αν κυκλοφορήσει ποτέ) Στην καλύτερη περίπτωση, όλους αυτούς τους μήνες θα πρέπει να μπαινοβγαίνουμε σε καραντίνα". (https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158496781211757).

Πριν λίγες μέρες η πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τέρεζα Μέι, τόνισε στην ομιλία της στη Βουλή πως η "επιτροπή των σοφών" της χώρας δεν προτείνει ένα λοκντάουν ενός μήνα, σαν κι αυτό που επέβαλε ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά πολλά λοκντάουνς, που το ένα θα διαδέχεται το άλλο με μικρά διαλείμματα. (https://www.spectator.co.uk/.../watch-theresa-may-attacks...). 

Αλλά και εδώ στην Ελλάδα, οι καραντινολάγνοι επιστήμονες, από τον Δερμιτζάκη (https://economico.gr/dysoionos-dermitzakis-den-arkoun.../ ) και τον Γκίκα (https://creta24.gr/gkikas-ston-skai-kritis-den-arkoyn.../) μέχρι τη λατρεμένη μας Ματίνα Παγώνη (https://www.tanea.gr/.../pagoni-gia-lockdown-den-tha.../ ), έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια και λένε, κόντρα στις ίδιες τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πως τρεις εβδομάδες δεν αρκούν. Και πράγματι, μέσα στο θολωμένο μυαλό των οπαδών του εγκλεισμού, αυτή η θέση έχει τη δική της "παρανοϊκή" λογική. 

Με ένα λοκντάουν 6 μηνών ή 1 έτους, μπορεί στο τέλος να πεθαίνουμε στο δρόμο από την πεινά, μπορεί να αυτοκτονούμε μαζικά, μπορεί να χάνουμε την ζωή μας από χίλιες δυο άλλες ασθένειες που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, αλλά τουλάχιστον τον κορωνοϊο θα καταφέρουμε να τον ελέγξουμε! Σε αντίθεση με το λοκντάουν των 3 εβδομάδων που δεν έχει καμιά λογική και θα κάνει μια τρύπα στο νερό, αφού τα κρούσματα πολύ σύντομα θα αρχίσουν πάλι να ανεβαίνουν.

Μην ακούτε λοιπόν τους πολιτικάντηδες της "Νέας Δημοκρατίας" και τις λαϊκίστικες υποσχέσεις τους για σύντομο τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Μπορεί τον Μάρτιο να μη μας το είπε κανείς αλλά από την στιγμή που υιοθετήσαμε την μεσαιωνική καραντίνα σαν τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας, από τη στιγμή που μπήκαμε σε αυτόν τον χορό, το λοκντάουν ήρθε για να μείνει. Για μήνες, ίσως και για χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail