Γενικό lock-down Θεσσ/κη-Σέρρες:Κυβέρνηση-πολιτικό κατεστημένο “τελειώνουν” τη Βόρειο Ελλάδα

Το γενικό lock-down που αποφάσισε η κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, με τη συναίνεση  και των άλλων κομμάτων του κατεστημένου, θα αποτελέσει μια πραγματική οικονομική και κοινωνική συμφορά με βαριές επιπτώσεις και στην υγεία των πολιτών οχι μόνο για τις δυο παραπάνω πόλεις αλλά και συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, μετα την πρώτη καταστροφική καραντίνα, εφησύχασε και αδράνησε επί τόσους μήνες για να λάβει μέτρα καταπολέμησης του κορονοϊού σε κρίσιμους τομείς: όπως τα νοσοκομεία, το υγειονομικό σύστημα, τα γηροκομεία, τη παιδεία, οι συγκοινωνίες, οι χώροι εργασίας, τα εργοστάσια κτλ με συνέπεια τώρα η κατάσταση να έχει ξεφύγει.

Και τώρα, όμως, αντι η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα έκτακτο πρόγραμμα μέτρων σε όλους τους παραπάνω τομείς, καταφεύγει σε γενικό lock-down στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες για 14 ημέρες, οι οποίες μάλλον θα παραταθούν και θα επιδράσουν δυσμενέστατα σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Αυτο το γενικό lock-down θα έχει ίσως περιορισμένη επίδραση στη μείωση του κορονοϊού και θα είναι αμφίβολης δραστικής αποτελεσματικότητας, θα έχει όμως καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία ιδιαίτερα στα φτωχότερα στρωματά του πληθυσμού και θα λειτουργήσει άκρως επιβαρυντικά στη ψυχολογία και κατά επέκταση στην υγεία των πολιτών.

Απόσπασμα από: iskra.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail