Δ. Κούβελας: lock down κι οι αλληλοαναιρούμενες οδηγίες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα!

Ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί σύμφωνα με την οπτική του και τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μέτρα και αποφάσεις, με διαρκή υπόμνηση στην ατομική ευθύνη, ο μονόδρομος της επιλογής των lock down και οι αλληλοαναιρούμενες οδηγίες, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην κοινωνία, την οικονομία αλλά και την υγεία από όσα επιλύουν. 

Κατά τον ίδιο τα μαζικά αλλά με σύστημα και στρατηγική μέσω ΕΟΠΥΥ, δωρεάν τεστ όχι στο κουτουρού αλλά με σύστημα, θα μπορούσαν να αποτυπώσουν πλήρως την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και να οδηγήσουν σε στοχευμένες παρεμβάσεις σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που χρήζουν προστασίας και όχι στην συντριπτική πλειοψηφία που είτε θα αποκτήσει ανοσία εν είδη εμβολιασμού, εφόσον εμφανιστεί θετική στον ιό, που δεν σημαίνει ότι και θα νοσήσει από την λοίμωξη της νόσου Covid-19. 

Όπως είπε, καμία κουβέντα και κυρίως μέτρα ουσίας για το δημόσιο σύστημα υγείας δεν υπάρχει, ούτε ο χρόνος που κέρδισαν οι πολίτες στη πρώτη φάση αξιοποιήθηκε από το κράτος για να μπει αποφασιστικά στο σύστημα, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 

Κατά την γνώμη του, οι μέχρι στιγμής αποφάσεις κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και καθοριστικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η σύνθεση της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας στην συντριπτική της πλειοψηφία είναι λοιμωξιολόγοι, έχοντας εξοβελιστεί οι επιδημιολόγοι, οι καρδιολόγοι, οι ογκολόγοι, οι κοινωνιολόγοι, ακόμη και οι ψυχίατροι και ψυχολόγοι που θα έπρεπε να μετέχουν. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail