Η Ρωσία αναπτύσσει νέο όπλο για να αντικαταστήσει τους ισχυρούς τακτικούς πυραύλους Iskander

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει θέσει τις επιστημονικές βάσεις για ένα νέο όπλο για να αντικαταστήσει το τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander, δήλωσε ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Matveyevsky, επικεφαλής των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων και πυροβολικού σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta την Πέμπτη.

"Το Iskander-M θα συμμορφωθεί με τις σύγχρονες απαιτήσεις για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα παραμείνει το βασικό όπλο για τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό τουλάχιστον μέχρι το 2030... όσον αφορά το μελλοντικό όπλο, μπορούμε να πούμε ότι είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα αρκετά σημαντικές επιστημονικές βάσεις για την ανάπτυξή του", δήλωσε ο στρατηγός.

Το τακτικό σύστημα πυραύλων Iskander-M είναι μοναδικό και το αναβαθμισμένο δυναμικό του "έχει αξιοποιηθεί λιγότερο από το μισό", τόνισε.

Η Ρωσία διεξάγει επί του παρόντος επιστημονικές εργασίες σχετικά με την έννοια του προηγμένου οπλισμού πυραυλικού πυροβολικού. Οι προσπάθειες βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων.

Σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα πυροβολικού λαμβάνουν αναβαθμισμένα συστήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων Tornado-G μεσαίου διαμετρήματος και εκσυγχρονισμένους εκτοξευτές Tornado-S, δήλωσε ο στρατηγός.

Το τακτικό σύστημα πυραύλων Iskander-M έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει αντιπάλους χαμηλού μεγέθους και επιτόπιους στόχους σε απόσταση έως και 500 χλμ.: εκτοξευτές πυραύλων, πολλαπλά συστήματα πυραύλων εκτόξευσης, πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, αεροσκάφη και ελικόπτερα σε αεροδρόμια, διοικητικούς σταθμούς και κέντρα επικοινωνιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail