Τα σπίτια μας δεν είναι internet cafe κ. Κεραμέως (που θα βάλετε κι απουσίες)

tellmeyourgoal / pixabay
Freepen.gr -
Στην εφημερίδα Έθνος διαβάζουμε: Εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά, θα έχει χαρακτήρα υποχρεωτικό τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης σε άλλο σημείο επισημαίνεται: Η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο μαθητής  κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του.

[https://www.ethnos.gr/ellada/131743_lockdown-odigies-gia-tilekpaideysi-sta-sholeia-ti-ishyei-gia-apoysies]
 
Όμως αρκετοί έχουμε μία απορία την οποία θα θέλαμε να μας λύσει η Υπουργός Παιδείας. Μία οικογένεια με δύο ή τρία παιδιά τα οποία φοιτούν στο γυμνάσιο ή το λύκειο και δε διαθέτει δύο ή τρεις υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά γιατί πολύ απλά ένα σπίτι δεν είναι internet cafe ή επειδή οι γονείς δεν έχουν τα χρήματα να ανταπεξέλθουν, με ποια δικαιολογία θα φορτώσει με απουσίες τα παιδιά;  Πολλοί είναι από το πρώτο lockdown χωρίς δουλειά και σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Χώρια το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικό το κάθε σπίτι να διαθέτει υπολογιστή ή ακόμα και σύνδεση στο ίντερνετ την ώρα που αμέτρητοι συνάνθρωποί μας πεινάνε και δεν έχουν δουλειά.

Νομίζουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σοβαρευτεί και να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, επειδή αυτοί λαμβάνουν παχυλούς μισθούς κάθε μήνα από τα αξιώματα τα οποία κατέχουν δεν ισχύει το ίδιο και για τον απλό δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Πρώτα οφείλουν να παράσχουν τα τεχνολογικά μέσα και μετά να μιλήσουν για απουσίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail