Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) πέταξε στα σκουπίδια τη Γαλάζια Πατρίδα

Ο ICAO (International Civil Aviation Organization), δηλαδή ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, υπογράμμισε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ότι δεν υφίσταται καμία αλλαγή στα ισχύοντα όρια και αρμοδιότητες για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) Αθηνών.

Από: tribune.gr

Η Γενική Γραμματέας του ICAO, Fang Liu, στην απαντητική της επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, αναφορικά με τον πρόσφατα εκδοθέντα παράνομο τουρκικό κανονισμό για τα όρια και αρμοδιότητες για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) Αθηνών, υπογραμμίζει ότι ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στα όρια και αρμοδιότητες SAR Αθηνών, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το δίκαιο της ελληνικής θέσης.

Στην εν λόγω επιστολή, η κα Liu επισημαίνει επίσης ότι δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση τροποποίησης των ορίων αυτών από την τουρκική πλευρά και ότι εν πάσει περιπτώσει τα όρια μπορούν να τροποποιηθούν μόνο εάν υπάρχει συμφωνία από όλα τα κράτη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της Ελλάδας.

Τον περασμένο μήνα, σε μία ακόμη κίνηση με σκοπό τη μονομερή επέκταση αυτών που η ίδια θεωρεί ως «δικαιώματά της» στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, στη βάση του περιβόητου δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», η Άγκυρα ανακοίνωσε τη διεύρυνση της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue – SAR) που θεωρεί δική της.

Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραϊσμάλογλου και συνοδευόταν από τον σχετικό χάρτη.

Με τη διαφορά ότι η νέα αυτή περιοχή βρίσκεται ολόκληρη εντός του FIR Αθηνών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται τόσο για τη νομιμότητά της όσο και για την ασφάλεια των πτήσεων.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.