Η προσομοίωση επίθεσης F-35 με πυρηνικά ως μήνυμα σε Κίνα και Βόρεια Κορέα!

Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε για πρώτη φορά οπτικό υλικό με ένα F-35 που προσομοιώνει την εξαπόλυση μιας τακτικής πυρηνικής βόμβας B61-12, με το βίντεο να δείχνει την πρώτη απελευθέρωση ενός τέτοιου όπλου από έναν μαχητικό stealth που πετάει υπερηχητικά. Το F-35 είναι το μόνο δυτικό μαχητικό πέμπτης γενιάς ικανό να μεταφέρει πυρηνικά όπλα και λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων με τις παραλλαγές F-35B και C, το F-35A είναι η μόνη παραλλαγή ικανή να εκτελέσει υπερηχητική πτήση, αναφέρει το militarywatchmagazine.com.

Πάνω από 3000 από τα αεροσκάφη αναμένεται να αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο από τις ΗΠΑ. και πολλοί από τους αμυντικούς πελάτες τους, με τις μεγαλύτερες ξένες παραγγελίες να προέρχονται από την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τη Νότια Κορέα. Η πυρηνική ικανότητα αυτών των αεροσκαφών, σε συνδυασμό με τις προηγμένες δυνατότητες αποφυγής ραντάρ, τα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, έχει τη δυνατότητα να παρέχει έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με ένα μεγάλο και δυνητικά εξαιρετικά ισχυρό στόλο επιβιώσιμων πυρηνικών βομβαρδισμών.

Η B61-12 είναι ένα από τα πιο ακριβά πυρομαχικά στον κόσμο και ενώ ζυγίζει 320 κιλά κοστίζει περισσότερο από το βάρος της σε χρυσό. Η βόμβα ξεχωρίζει για την ικανότητά της να μεταβάλλει δραστικά την απόδοσή της ανάλογα με το είδος του στόχου που εμπλέκεται χωρίς τροποποιήσεις. Η ελάχιστη απόδοση του είναι 300 τόνοι, μικρότερη από το εκτιμώμενο μέγεθος της έκρηξης της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020, ενώ το μέγιστο είναι 400.000 τόνοι. Για να το κατανοήσουμε, η πυρηνική βόμβα που έπεσε στο Ναγκασάκι από την Πολεμική Αεροπορία του Αμερικανικού Στρατού τον Αύγουστο του 1945 είχε χωρητικότητα 25.000. Η B61-12 είναι ένα δυνητικά ιδανικό όπλο για έναν πυρηνικό πόλεμο λόγω της τεράστιας ευελιξίας της, αν και το πολύ υψηλό κόστος της παραμένει ένας απαγορευτικός παράγοντας για ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας. Είναι αξιοσημείωτο ότι όσο μικρότερη είναι μια πυρηνική κεφαλή, τόσο πιο εύκολη θα είναι η χρήση της και τόσο περισσότερο ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να είναι διατεθειμένος να την χρησιμοποιήσει.

Η δοκιμή της Β61-12 από έναν αυξανόμενο αριθμό αεροσκαφών έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης προσπάθειας των Ηνωμένων Πολιτειών να εκσυγχρονίσουν τις πυρηνικές δυνάμεις τους, ενόψει των αυξανόμενων εντάσεων με τρεις "μεγάλους αντιπάλους δύναμης" με πυρηνικά όπλα δικά τους - Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα. Η δοκιμή από το F-35 έχει ερμηνευτεί από διάφορους αναλυτές ότι στοχεύει στα δύο κράτη της Ανατολικής Ασίας ως επίδειξη δύναμης, αν και με το F-35 να απέχει πολύ από το να είναι έτοιμο για μάχη υψηλής έντασης, ο αντίκτυπος αυτής της προειδοποίησης είναι αμφισβητήσιμος. Άλλα αεροσκάφη που αναμένεται να αναπτύξουν τη B61-12 περιλαμβάνουν τα B-2 Spirit και B-21 Raider βαρέα βομβαρδιστικά, F-16C και F-15E. Μια προσομοιωμένη δοκιμή της βόμβας διεξήχθη κυρίως από ένα F-15 τον Ιούνιο του 2020. Η συμφωνία πυρηνικής κατανομής της Αμερικής με τις Δυτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι τα F-16 και F-35 που αναπτύσσονται από μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούσαν επίσης να αναπτύξουν τη B61–12 σε περίπτωση πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail