Νέο ρωσικό σύστημα ραντάρ ικανό να ανιχνεύει F-35 stealth: Κινέζοι εμπειρογνώμονες

Freepen.gr - Κινέζοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η Ρωσία είναι σε θέση να καταρρίψει τα μαχητικά F-35 που κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα ραντάρ που ανιχνεύει στόχους στελθ 600 χιλιόμετρα μακριά, ανεξάρτητα από το υψόμετρο και την ταχύτητά τους.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Sina της Κίνας, οι ειδικοί επεσήμαναν ότι το προαναφερθέν μαχητικό χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο τεχνολογίας στελθ και τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου του, αλλά η Ρωσία κατάφερε να αναπτύξει έναν "τρομερό εχθρό" για αυτόν τον τύπο αεροσκάφους, το οποίο είναι το σύστημα ανίχνευσης ραντάρ Nebo.

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι το ρωσικό σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύσει στόχους αεροσκαφών σε υψόμετρο 75.000 μέτρων και σε απόσταση 600 χιλιομέτρων, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούνται και να στοχεύονται με πυραύλους S-400 ή Pantsir-S1, οι οποίοι καταπολεμούν τους στόχους του αέρα και των πυραύλων.

Το άρθρο ανέφερε ότι "η Ρωσία διαθέτει σήμερα τα πιο σύγχρονα ραντάρ και μεγάλο αριθμό αποτελεσματικών πυραύλων, ενώ η αεροπορική της άμυνα μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ πυκνή".

Το Nebo-O προορίζεται για την ανίχνευση φτερωτών και κατευθυνόμενων αεροσκαφών και πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων μικρών υπερηχητικών, βαλλιστικών και υψηλής στελθ τεχνολογίας, σε απόσταση μέχρι 600 χλμ.

Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης τον εντοπισμό της χώρας με τον εναέριο στόχο και την καταπολέμηση των συσκευών εμπλοκής της, ανεξάρτητα από το πόσο δραστήριοι είναι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail